Hjem   Om meg   Kontakt
Hjemmelaget julegløgg med rødvin og rom | Marianne de Bourg
7592
post-template-default,single,single-post,postid-7592,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hjemmelaget julegløgg med rødvin og rom

Følg med her i kveld, da kan du nemlig vinne 8 stykker av disse fine gløgg-glassene til en verdi av kr 876. Glassene som tåler varm drikke er selvfølgelig også fine til te og kaffe, samt toddy. Jeg har laget gløgg og toddy i dem mange ganger, for eksempel hjemmelaget hvit gløgg med lakris og i toddy med whisky og eplejuice.

Men først, dagens gløgg testet jeg ut ved å tilsette alkohol til denne alkoholfrie gløggen. I denne oppskriften tilsatte jeg rødvin og en slant rom, som passer perfekt i gløgg – den gir nemlig gløggen en ekstra varm krydret og søtlig smak.

Gløgg med økologisk aroniajuice, rødvin og rom

Grand Cru Soft hot drink-glass fra Rosendahl. Foto: Ingeniørfruen

I denne gløggen brukte jeg den røde vinen Ken Creek som inneholder mindre garvestoffer og histaminer, og derfor er mer allergivennlig. Du vil med andre ord få mindre vondt i hodet dagen derpå. Å begrense mengden er heller ikke dumt, bare så det er sagt.
(Vil du lèse mer om vin og allergi, ta en titt her).

Gløggen er laget av norskprodusert aroniajuice fra aroniabær som har et høyt innhold av antioksidanter, faktisk 2-3 ganger så høyt som som i blåbær. Jeg kjøpte aronicajuice i min lokale Sunkost-butikk, men du kan også bruke annen juice eller saft av røde bær.

De tørkede bærene kjøpte jeg på Meny, men får du ikke tak i dette kan du hive oppi en liten neve friske eller frosne bær isteden.

Bruk det søtstoffet du foretrekker, gløggen ble god både med honning og med Sukrin Gold. Og selv om  jeg brukte te fra Pukka i smaken original chai, kan du også bruke chai av annet merke, eventuelt krydderte.

Ingredienser til rødvinsgløgg med krydderte og aroniajuice

Foto: Ingeniørfruen

Hjemmelaget gløgg

(ca 4 glass)

  • Et halvt eple
, gjerne økologisk
  • 0,33 l økologisk aroniajuice (fra helsekost)
  • 1 ss. tørkede bær (jeg brukte Just raspberries fra Meny)
  • 1 ss skåldede mandler
  • 2 poser krydderte (jeg brukte Pukka original chai)
  • ½ flaske rødvin
  • 1-2 ss honning/agavesirup/Sukrin Gold
  • Eventuelt en slant rom (jeg brukte Mount Gay Eclipse)

Skrell og skjær eplet i små terninger. Ha alt foruten rødvin i en kjele. Varm opp til kokepunktet og la gløggen stå å trekke i ca 10 minutter. Søt eventuelt med mer honning. Ta ut teposen og hell gløgg med epler og bær i glass.

Røde epler i rød gløgg

Foto: Ingeniørfruen

Da er det bare å ønske en fin ettermiddag og kveld.

PS – Husk giveaway senere i kveld hvor du kan vinne glassene.

Hilsen Marianne :0)

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits