Hjem   Om meg   Kontakt
Nøtter med smak av pepperkaker | Marianne de Bourg
7634
post-template-default,single,single-post,postid-7634,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Nøtter med smak av pepperkaker

Noen ganger har jeg lyst på smaken av pepperkaker, men har ikke lyst til å bake. Og noen ganger får jeg lyst på smaken av pepperkaker også utenom desember og jul. Da er løsningen nøtter med smak av pepperkaker.

Ingeniørfruens ristede blandede nøtter i pepperkakekrydder

Photo: Per Erik Jæger

Nøtter med smak av pepperkaker

(1 bolle)

Deilige ristede kryddernøtter som er et smakfullt alternativ til pepperkakene vi tradisjonelt serverer til julegløggen. Istedenfor ferdig pepperkakekrydder kan du bruke kanel og litt sukker.

Jeg brukte 1 pose nøtteblanding Spesial med macadamianøtter, cashewnøtter, peanøtter og skåldede mandler fra Den lille nøttefabrikken.

Ha smør, nøtter og krydder i en stekepanne. Nøttene ristes på middels varme i noen minutter til de begynner å bli litt brune og krydderblandingen har festet seg.

PS – Gidder du ikke lage pepperkakekrydder først, kan du bruke blandingsforholdet 3 deler kanel
, 1 del ingefær, 
1 del nellik og 
1 del kardemomme
.

Kryddernøttene er gode til gløgg. Prøv denne alkoholfrie og sunne røde gløggen (som du kan selvsagt tilsette rødvin) eller en hjemmelaget hvit gløgg med smak av appelsin.

Og så må du ha en fin kveld.

Hilsen Marianne :0)

4 Comments
 • oddis1

  20/12/2013 at 10:34 pm Reply

  Fikk mye svartbrent krydder i bunnen på panna, som ikke gir god smak på nøttene. Kanskje det er lurt å vente med sukkeret til slutt, om det hjelper mot svartbrenningen.

  • Marianne

   21/12/2013 at 10:09 am Reply

   Huff da. Brent krydder er jo ikke godt. Jeg har ikke hatt det problemet, men det kan godt være at det kan løses ved å ha i sukker til slutt. Man kan også riste nøtter i smør og blande i sukker og krydder etter å ha tatt dem av varmen. Jeg liker imidlertid duften som krydderet avgir når det er i stekepannen, og at sukkeret smelter i smøret (slik at det ikke knaser).

 • […] å falle i smak hos de fleste, men du kan også bruke andre krydderblandinger, for eksempel som i disse nøttene med pepperkakekrydder eller mitt Pumpkin Pie Spice-krydder som består av kanel, ingefær, muskat, allehånde […]

 • […] med yoghurt, men de er også bedre ristet hvis du skal lage din egen frokostblanding, nøttesmør, kryddernøtter eller i […]

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.