Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Hjemmelaget hvit gløgg med lakris
7498
post-template-default,single,single-post,postid-7498,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hjemmelaget hvit gløgg med lakris

Liker du også lakris? Jeg er veldig glad i lakris og har tidligere blant annet laget en kreativ variant av Mojito; Lakris- og bringebærmojito. Denne gangen tenkte jeg imidlertid å by på en varmende drikk til juleselskapet. Nærmere bestemt en nydelig julegløgg med smak av lakris.

Glass med hvit alkoholfri gløgg med smak av lakris

Foto: Ingeniørfruen

Lakrisgløggen er inspirert av en oppskrift jeg fant i Altfordamerne.dk. Den inneholder stenger av lakrisrot, og det fant jeg på Søstrene Grene.

Hvit gløgg med lakris

(8 krus)

  •  1 l eplejuice
  • 1/2 flaske hvitvin (ikke for tørr)
  • 4 stenger lakrisrot
  • 6 stjerneanis
  • ½ dl sukker (jeg brukte Sukrin Gold)
  • 1 økologisk sitron, skallet
  • 2 dl rom, gjerne mørk og lagret (jeg bruker Mount Gay Eclipse)
  • 2 teposer Yogi lakriste (du kan bruke krydderte)

Varm opp alle ingredienser utenom hvitvin og rom. La det nå kokepunktet og deretter la gløggen stå og trekke i 5-10 minutter under lokk. Ha i rom. Varm eventuelt opp drikken litt. Smak til om gløggen er søt nok. Sødmen vil avhenge av hva slags type vin du bruker.

Glass med hvit alkoholfri gløgg med smak av lakris

Grand Cru Soft hot drink-glass fra Rosendahl. Foto: Ingeniørfruen

Bon appétit!

Hilsen Marianne :0)

 

5 Comments
  • Trine RJ

    12/12/2013 at 1:21 pm Reply

    Hei!
    Jeg oppdaget bloggen din en liten tid tilbake. Den er kjempefin! :-)

    I det siste har jeg grublet på en oppskrift jeg leste for over ett år siden… og jeg husker jo ikke hvordan den var. Google har ikke hjulpet meg, heller. Men så tenkte jeg at hvis det er noen som skjønner hva jeg mener, så er det kanskje coctaildronningen! ;-)
    Jeg mener jeg leste om en varm drikk med eplejuice (kvalitet) og Pernod. Ser for mitt indre øye en stjerneanis flytende rundt i glasset/koppen. Er dette noe du har vært borti? OG er det i så fall flere ingredienser?

    Ha en fin dag!
    Trine RJ

    • Marianne

      13/12/2013 at 5:36 pm Reply

      Jeg har ingen oppskrift med eplejuice og Pernod på lager, har kun laget én eneste cocktail med anis-brennevin, nærmere bestemt absint (http://mariannedebourg.no/2012/12/21/julecocktail/), men det er jo slett ikke eplejuice og Pernod…
      Men det høres jo spennende ut og jeg gjør gjerne resarch på dette. (Og rekker det kanskje også innen jul..? ;0)

      Moro med spørsmål – og takk for skryt av bloggen :)

  • […] fine til te og kaffe, samt toddy. Jeg har laget gløgg og toddy i dem mange ganger, for eksempel hjemmelaget hvit gløgg med lakris og i toddy med whisky og […]

  • […] egen matside Godt.no har brukt et av bildene mine til en sak om åtte varmende juledrikker. Min hvite gløgg med smak av lakris ser du på bildet til […]

  • […] på hyttetur Hjemmelaget alkoholfri hvit gløgg Hjemmelaget hvit gløgg med lakris Hot Cinnamon Tea Hvit alkoholfri gløgg Hvit gløgg med smak av appelsin Irish Coffee Jack […]

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits