Hjem   Om meg   Kontakt
Hjemmelaget alkoholfri hvit gløgg | Marianne de Bourg
7509
post-template-default,single,single-post,postid-7509,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hjemmelaget alkoholfri hvit gløgg

Varm og krydret, og med smak av søt appelsin. Den perfekte julegløgg!

 

Ingeniørfruens hvite hjemmelagde alkoholfrie gløgg

Foto: Ingeniørfruen

Fransk Vin Chaud, engelsk mulled wine eller norsk gløgg – alle deilige varmende vinterdrikker perfekt for den kalde årstid. Vi er vel mest vant til den røde gløggen her hjemme. En søt og god variant med krydder og rødvin, og noen ganger cognac eller rom. Denne varianten uten alkohol burde være akkurat passe smakfull og søt til barn (og andre søtmonser).  Oppskriften er opprinnelig hentet fra Isabellas.dk, men med noen justeringer.

Ingeniørfruens hvite hjemmelagde alkoholfrie gløgg

Foto: Ingeniørfruen

Hvit alkoholfri gløgg med smak av appelsin

(ca 1 liter)

1 økologisk appelsin
1 ½ l eplejuice
1 pose tørket ingefær
4 stjerneanis
8 kardemommekapsler
8 dadler skåret i biter
Klementinskiver til pynt

Skjær appelsinen i skiver og dadler i biter. Kok opp eplejuice med krydder, dadler og appelsinskiver. La den trekke i opptil en halvtime slik at væsken reduseres til 1 liter (hvis du har tålmodighet til det). Hell gløggen igjennom en sikt over i glass som tåler varme. Skjær klementinskiver til pynt i glasset.

Ingeniørfruens hvite hjemmelagde alkoholfrie gløgg

Foto: Ingeniørfruen

I morgen får du oppskrift på hvit gløgg med alkohol.

Ha verdens aller beste kveld!

Hilsen Marianne :0)

7 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.