Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [MAT] Ukemeny – planlegg ukas måltider
6399
post-template-default,single,single-post,postid-6399,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[MAT] Ukemeny – planlegg ukas måltider

Planlegger du måltider på forhånd? Handler du hver dag eller en gang i uken?

Der er jeg dårlig altså.

Jeg planlegger aldri hva vi skal ha til middag og har aldri laget en eneste ukemeny.

Som regel har jeg en idé om hva jeg har lyst på til middag. Ofte er det ut fra intuisjon. Hva jeg trenger å spise. Har jeg spist mye karbohydrater til frokost og lunsj, har jeg gjerne lyst på fett- og proteinrikt. Har jeg spist mye fett og proteiner tidligere på dagen, trenger jeg kanskje lettere mat.

Avhengig av årstiden og hvor kaldt det er kan det også være. Vinterstid har jeg lyst på fetere mat, varm mat, salt mat. Som jeg skriver om i denne posten. Om matens Yin og Yang, og våre ulike behov for ulike typer mat.

Men noen ganger hadde vært kjekt, det innrømmer jeg. Det hender jo jeg står på Meny og ser tomt ut i luften…

Her er en idé til planlegging av ukas middager:

Tips til hvordan planlegge ukas middager.

Ganske fin, ikke sant? Oppslagstavlen er en helt vanlig metalltavle, fra IKEA tror jeg, men du kan jo også rett og slett tape opp oppskriftene på innsiden av en kjøkkenskapdør. Hvis du synes oppslagstavla blir litt rotete.

Jeg tror jammen jeg skal gjøre dette selv på innsiden av skapdøra som inspirasjon.

Lager du ukemenyer? Eller er du som meg en imulsiv middagskokk? Hører du på hva din egen intuisjon sier om hva du skal spise…?

Hilsen Marianne :0)

 

3 Comments
  • Maria U

    14/11/2013 at 3:27 pm Reply

    Typen og jeg lager så å si alltid ukemenyer, med litt rom for spontanitet hvis det plutselig er noe vi får lyst på ^^ Sparer masse penger på det, og spiser sunnere siden vi slipper dødssliten-etter-jobb-lavt-blodsukker-går-rett-til-sjokoladehylla-handling. Hehe :)

  • […] regel har jeg en idé om hva jeg har lyst på til middag, som jeg skrev om i tipset om Ukemenyer. Ofte er det ut fra intuisjon. Hva jeg trenger å spise. Har jeg spist mye karbohydrater til […]

  • […] Planlegg ukens middager […]

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits