Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | 1 bakemiks – 10 varianter
5631
post-template-default,single,single-post,postid-5631,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

1 bakemiks – 10 varianter

Lyst på noe varmt? Hva med dampende het suppe og duften av brødbakst…?

Da skal du få noen fine oppskrfiter av meg! 10 sunne lavkarbo brødvarianter laget av samme pakke med bakemiks.

Passer om du spiser lite karbohydrater, har glutenintoleranse eller bare generelt er opptatt av et sunt kosthold. Jeg brukte Bakemix fra Funksjonellmat.no, men sverger du til vanlig brød, kan ideene sikkert også brukes til variasjon av “vanlige” brødmikser.

Ingeniørfruens 10 brød av 1 type bakemiks

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

Oppskriftene er helt uten gluten og med bare 1 gram karbohydrat pr skive brød, kun 58 kalorier, og hele 8,5 gram kostfiber. Dette er 36% mindre kalorier, 94% mindre karbohydrater og over 4 ganger så mye fiber som i vanlig grovbrød. Det høye fiberinnholdet gjør også at brødet holder deg mett lenge også. Det er bare å begynne å bake!

Matmuffins med soltørkede tomater og fetaost

( 10 stk)

  • 1 pakke brødmiks a 250 g
  • 3 dl vann
  • ½ glass soltørkede tomater
  • 2 ss olje fra tomatglasset
  • ca 100 g fetaost
  • 2 ts tørket oregano
  • ½ – 1 dl parmesan

Sett stekeovnen på 200 grader. Smelt smør og smør muffinsformene. Skjær soltørkede tomater og fetaost i små biter. Riv parmesan. Hell 3 dl vann i en bakebolle. Ha i soltørkede tomater, fetaost, olje, oregano og finrevet parmesan. Deretter har du i bakemiksen. (Tar du i bakemiksen først, vil det bli vanskelig å blande inn ost og tomater). Stekes på stekebrett midt i ovnen i ca 20 minutter.

Ost og – nøttebrød
(1 brød)

  • 1 pakke brødmiks a 250 g
  • 3 dl vann
  • 150 g grovt revet ost
  • 50 g hakkede valnøtter
  • Sesamfrø

Sett ovnen på 175 grader. Hakk nøtter og riv osten. Bland brødmiksen med vann og ha i nøtter og ost før deigen tykner. Ha deigen over i medfølgende bakeform. Pensle deretter brødet med vann og dryss over sesamfrø. Stekes på nederste rille i 60 minutter. Ta brødet ut av formen og stek videre på rist i ca 10 minutter.

Oppskrift-på-lavkarbo-hvitløksbaguette

Hvitløksbaguette
(2 stk)

  • 500 g bakemiks
  • 6 dl vann
  • 100 g smør
  • ½ kinesisk hvitløk
  • 1 bunt persille (ca 1/2 beger)

Ta smøret ut av kjøleskapet slik at det blir mykt. Sett deretter stekeovnen på 175 grader. Bland bakemiksen med vann og form to avlange brød. Hakk hvitløk og persille, og bland det med det myke smøret. Skjær snitt i brødene som fylles med hvitløksblandingen. Stekes i ca 35 minutter. Avskjøles på rist. Baguetten smaker best fersk.

Oppskrift-på-lavkarbo-pølsebrød-av-brødmix

Pølsebrød
(6-8 brød)

  • 1 pakke brødmiks a 250 g
  • 3 dl vann

Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmiksen med 3 dl vann. Trill ut til pølsebrød. Stekes på 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Pølsebrødet blir veldig mektig – her holdt det med én porsjon!

Slankmedbrød_05-ilten

Hamburgerbrød
(6 stk)

  • 1 pose bakemiks a 250 g
  • 1 dl vann
  • 2 egg
  • Sesamfrø

Sett stekeovnen på 200 grader. Pisk eggehvitene stive. Ha 1 dl vann og eggeplommer i en bolle, tilsett bakemiksen og bland. Vend i eggehvitene. Del deigen i 6 like deler og form flate hamburgerbrød med fingrene dyppet i kaldt vann. Dryss på sesamfrø og stek hamburgerbrødene i 10 minutter.

Slankmedbrød_06-liten

Focaccia
(1 rundt brød)

  • 1 pakke brødmiks a 250 g
  • 3 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • Kalamataoliven uten sten
  • Ca ½ ss finhakket rosmarin
  • Olivenolje til å ringle over brødet
  • Havsalt

Sett stekeovnen på 200 grader. Smør en stekeplate med olivenolje (dette for at focacciaen skal få en sprøere bunn). La olivenene avrennes og hakk et par kvister rosmarin. Bland deretter bakemiksen med vann og olivenolje. Klem deigen ut direkte på stekebrettet, ringle over med olivenolje og lag huller med fingrene. Legg oliven i hullene og strø over med havsalt og finhakket rosmarin.

Stekes i ca 20 minutter. Sett focacciaen over på en rist umiddelbart for å beholde sprøheten i bunnen.

Slankmedbrød_07b-liten

Scones
(2 stk)

  • 1 pk brømiks a 250 g
  • 3 dl melk
  • 2 ss Sukrin
  • ½ ts malt kardemomme

Sett stekeovnen på 200 grader. Ha melken  i en bakebolle, tilsett brødmiks, Sukrin og kardemomme og bland godt. Del deigen i to like deler som klappes ut med fuktige hender på papirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen i 10 minutter og avkjøles på stekeplaten (slik at sconesene holder seg myke). Disse, som andre scones, smaker alle best ferske.

Slankmedbrød_08-liten

Rundstykker
(9 stk)

  • 1 pakke 250 g brødmiks
  • 1 pakke Tine kremost for baking 200 g
  • 1 ts Sukrin
  • Valmuefrø

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland brødmiksen med 3 dl vann, 1 st Sukrin og 1 pakke Tine kremost til baking med en stavmikser. Del deigen i 9 deler og trill til rundstykker som drysses med valmuefrø. Ha en bolle med vann som du dypper hendene i slik at ikke deigen setter seg fast. Legg rundstykkene på bakepapirkledd stekeplate. Stekes i ca 45 minutter.

Slankmedbrød_09b_NY-liten

Tortillalomper
(8 lomper)

  • 1 pakke brødmiks a 250 g
  • 3 dl vann

Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmiksen med vann. Del deigen i 8 like deler som kjevles mellom to bakepapirark. Fjern det øverste arket før du setter dem inn i ovnen. Stekes i 8 – 10 minutter og avkjøles på stekeplaten for å beholde mykheten.

Slankmedbrød_10-liten

Pizza med parmaskinke og urter
(4 porsjoner)

  • 1 pakke brødmiks á 250 g
  • 3 dl vann

Fyll:

  • Ca ½ potte oregano
  • Ca ½ potte timian
  • 1 hel kinesisk hvitløk
  • 1 plommetomat
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss balsamico
  • ¼ løk
  • 200 g tomatpuré
  • 100 g parmaskinke
  • ¼ – ½ glass ferdigkjøpt pesto
  • Grovt salt
  • 150 g ost
  • 50 g parmesanost

Sett stekeovnen på 210 grader. Bland bakemiksen med 3 dl vann, del deigen i to liker deler som kjevles ut til to like runde pizzabunner. Forstek pizzabunnen i ca 10 minutter, til den har fått litt farge i kantene.

Mens pizzaen steker hakker du urter, hvitløk og plommetomat, og ha det i en bolle med olivenolje. Skjær løken i tynne skiver og skinken i store biter. Riv osten.

Ta pizzaen ut av ovnen, sett ovnen på 250 grader og ha på fyllet mens ovnen varmes opp. Ta først på tomatpuré, ha deretter på grovt salt langs kantene av pizzabunnen. Ha på urter, tomater og løk, samt noen klatter med pesto, ha over ost og skinken til slutt,, deretter litt urter før du setter inn ovnen.

Stek deretter pizzaen i ca 6 minutter til.

Tips: Når du har på skinken over osten, vil den få en sprø konsistens og det ser delikat ut også!

 

Flere brødtips!

En nøytral brødmiks kan brukes som utgangspunkt for uttallig brødvarianter. Her er noen ideer:

  • Fiberbrød med kruskakli
  • Ostebrød med Jarlsbergost som topping
  • Middelhavsbrød med soltørkede tomater og basilikum
  • Olivenbrød med olivenolje og hakkede oliven
  • Omega 3-brød med valnøtter, linfrø og rapsolje
  • Solskinnsbrød med solsikkekjerner inni og oppå
  • Urtebrød med basilikum, timian og oregano
  • Valnøttbrød med hakkede valnøtter inni og oppå brødet

Enkel tilberedning – ingen elting eller heving

Velger du å lage brødmiksen helt enkelt som det står på pakken, gjør du det slik:

1. Sett stekeovnen på 175 grader.

2. Ha posens innhold over i en bolle, og tilsett 3 dl vann.

3. Bland godt og ha deigen over i den medfølgende formen. Om du ønsker kan du strø på litt frø, for eksempel solsikkefrø eller gresskarkjerner.

4. Stek brødet i ca. 60-70 minutter på nederste rille. Ta brødet ut av formen og avkjøl helt på rist, uten tildekking.

Brødet oppbevares best i en pose i kjøleskapet.

Du kan få kjøpt brødmiksen i helsekost og hos de fleste Meny, Ultra og Centra-butikker. Ellers fører følgende nettbutikker brødmiksen: funksjonellmat.nolavkarbowebshop.nomyrevolution.no og sunnesaker.com

Lavkarbo brødmix fra Funksjonell Mat

 

Ha verdens aller beste fredag!

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



31 Comments
  • House of Bulldogs

    04/10/2013 at 10:06 am Reply

    Åh, for et fantastisk innlegg! Takk!

  • bollefrua

    05/10/2013 at 7:32 pm Reply

    Dette var sykt imponerende. Digger deg. :)

  • Lise

    07/10/2013 at 2:22 pm Reply

    Dette var helt genialt, Marianne! :D

  • Ine M. Larsen

    09/10/2013 at 4:35 pm Reply

    Oj! For et fantastisk innlegg med masse gode oppskrifter og bilder som gir vann i munnen. Her er det masse godsaker som må pröves ;) takk skal du ha ;)

  • Melissa Spania (@MelissaSpania)

    10/10/2013 at 6:37 pm Reply

    Du. Er. Kreativ.

    Lekre bilder som alltid og flere gode tips!

  • Aina

    11/10/2013 at 8:08 am Reply

    Gjett om jeg ble inspirert til å bake:)
    Her må jeg hamste brødmiks:D Må innrømme at jeg er utrolig svak for “brødmat”. Da er det jammen godt det finnes noen bedre alternativer til det hvite, blekede hvetemelet.

    • Marianne de Bourg

      11/10/2013 at 10:14 am Reply

      Å, tusen takk! :) Me too – brødmat er digg (mens sukker savner jeg ikke…).

      Jeg vet jo hvor flink du er til å lage egne brødvarianter, men noen ganger er det deilig å bruke ferdig brødmiks. Jeg har alltid en pakke i kjøkkenskuffen. Ha en fin fredag og helg, Aina!

  • Camilla

    14/10/2013 at 7:28 pm Reply

    Superbra innlegg. Får vann i munnen av alle de gode oppskriftene og bildene. mmmmm

    • Marianne de Bourg

      15/10/2013 at 9:33 am Reply

      :D Mange gode varianter ja! Mine favoritter er scones – som nystekte smakte som nesten prikk likt som barndommens scones. Og tacolompene synes jeg var geniale, har lengtet etter et alternativ lenge…

      Ha en super dag!

  • connie

    28/10/2013 at 6:12 pm Reply

    Disse oppskriftene med brødmixen så jeg i norsk ukeblad for over 1 måned siden ;)

    • Marianne de Bourg

      29/10/2013 at 2:10 pm Reply

      Så bra at du bet deg merke i dem og husker dem! Det ligger mange timers jobb bak oppskriftene og jeg synes saken ble så fin at den fortjente å “leve videre” her inne :D

      (Det er jeg som har laget dem altså, de er ikke stjålet fra bladet) :)

      • connie

        29/10/2013 at 4:16 pm Reply

        Ja det var jo det jeg tenkte, så ville bare si at jeg hadde lagt merke til dem i bladet :) Flink du er :)

  • […] på hjemmelagde lavkarbo tortillalomper av lavkarbo brødmix også?Oppskriften på denne finner du her. […]

  • […] [Les mer om og se oppskriften på focaccia her: 1 bakemiks – 10 oppskrifter] […]

  • […] smaker deilig på kjeks, hjemmelaget knekkebrød eller på brødskiva, for eksempel noen av mine 10 lavkarbo varianter av brødmix. Eller til å dyppe eplebåter i – for litt ekstra kreativt tilbehør i barnas […]

  • […] Du kan også lage hamburgerbrød med brødmixen. [10 ulike typer brød av brødmix] […]

  • […] er en oppskrift i serien 1 bakemiks – 10 varianter 1 bakemiks – 10 varianter der jeg har laget 10 sunne lavkarbo brødvarianter av samme pakke med bakemiks som passer om du […]

  • […] er en oppskrift i serien 1 bakemiks – 10 varianter 1 bakemiks – 10 varianter der jeg har laget 10 sunne lavkarbo brødvarianter av samme pakke med bakemiks. Disse […]

  • […] er en oppskrift i serien 1 bakemiks – 10 varianter 1 bakemiks – 10 varianter der jeg har laget 10 sunne lavkarbo brødvarianter av samme pakke med bakemiks. Disse […]

  • […] er en oppskrift i serien 1 bakemiks – 10 varianter 1 bakemiks – 10 varianter der jeg har laget 10 sunne lavkarbo brødvarianter av samme pakke med bakemiks. Disse […]

  • […] er en oppskrift i serien 1 bakemiks – 10 varianter 1 bakemiks – 10 varianter der jeg har laget 10 sunne lavkarbo brødvarianter av samme pakke med bakemiks. Disse […]

  • […] er en oppskrift i serien 1 bakemiks – 10 varianter 1 bakemiks – 10 varianter der jeg har laget 10 sunne lavkarbo brødvarianter av samme pakke med bakemiks. Disse […]

  • […] er en oppskrift i serien 1 bakemiks – 10 varianter 1 bakemiks – 10 varianter der jeg har laget 10 sunne lavkarbo brødvarianter av samme pakke med bakemiks. Disse […]

  • […] er en oppskrift i serien 1 bakemiks – 10 varianter 1 bakemiks – 10 varianter der jeg har laget 10 sunne lavkarbo brødvarianter av samme pakke med bakemiks. Disse […]

  • […] er en oppskrift i serien 1 bakemiks – 10 varianter 1 bakemiks – 10 varianter der jeg har laget 10 sunne lavkarbo brødvarianter av samme pakke med bakemiks. Disse […]

  • […] er en oppskrift i serien 1 bakemiks – 10 varianter 1 bakemiks – 10 varianter der jeg har laget 10 sunne lavkarbo brødvarianter av samme pakke med bakemiks. Disse […]

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.