Hjem   Om meg   Kontakt
Bomba horehus og vælva tivoli | Marianne de Bourg
5396
post-template-default,single,single-post,postid-5396,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Bomba horehus og vælva tivoli

Se for deg et tivoli i veltet tilstand, eller vælva med tjukk L, som vi sier i Drammen.

Det er temmelig lett å se for seg hvor kaotisk et vælva tivoli er, men et bomba horehus er litt verre. Jeg har aldri sett et horehus, bomba eller ei, men særlig bra høres det jo ikke ut.

Uttrykkene bomba horehus og vælva tivoli har jeg fra mammaen til en barndomsvenninne som brukte dem for å beskrive noe som var ekstremt rotete. Bra uttrykk, synes jeg.

Bomba horehos og vælva ttivoli

Foto: Anna Mari West/Shutterstock

Kreativt kaos er et annet uttrykk som mange bruker (det er for å unnskylde rotet går jeg ut fra). Jeg mener imidlertid at kreativitet ikke har noe med kaos å gjøre, men heller at rot bremser kreativiteten. Derfor er jeg en stor fan av orden, systemer, lister og regneark.

Jeg har notatbøker i bokhylla og mapper på maskinen fulle av kreative ideer. Alle sirlig sortert i kategorier og mapper, slik at de er lette å finne fram i.

Jeg har tellekanter også. Og tellekanter, det er faktisk et av mine favorittord i en liste jeg har over fine ord (selvfølgelig alfabetisk sortert i et regneark). Tellekantene er der av nødvendighet (vi deler en 2 kvm garderobe…), og fordi jeg liker orden i skap og skuffer.

Det er litt terapi i rydding, sortering og organisering – har du tenkt på det? At rydding og det å ha det ryddig er god mentalhygiene, har jeg i hvert fall tro på. Når jeg har ryddet og vasket har jeg oversikt, er mindre stresset og mer klartenkt.

Når rotet fjernes flyter energien bedre, både i hodet og i omgivelsene, og jeg får mer energi. Praktisk er det selvfølgelig også, når det er enkelt finne frem til det man leter etter. For eksempel om morgenen, som det er helt nødvendig å finne klærne jeg leter etter i løpet av et sekund.

Klærne mine har blitt organisert på mange ulike måter opp igjennom årene, for eksempel etter fargeprinsippet. Det ble dritlekkert, men allikevel fungerte det dårlig fordi jeg mistet oversikten over de ulike typene plagg. Det samme har jeg forresten gjort i bokhylla, og det førte til store leteaksjoner hver gang jeg lette etter en bok. Men fint var det.

Og et ryddetips til slutt: Legg treningsklærne lett tilgjengelig i garderoben din. Dette gjør det enklere å komme seg på trening. Jeg lover. Mine ligger foran i skapet i øyehøyde og minner meg på å trene hver eneste gang jeg åpner skapet. Men det har faktisk ført til at jeg har løpt en tur bare fordi jeg ble inspirert av en ny kul treningsbukse jeg ennå ikke hadde brukt. Helt sant!

PS – Kan også føre til dårlig samvittighet…

– – – Teksten har stått på trykk i Drammen NÅ – – –

6 Comments
 • House of Bulldogs

  10/09/2013 at 7:22 pm Reply

  Haha, bra uttrykk – jeg bruker dem alle sammen. I tillegg hender det jeg sier “Her ser det ut som kjerringa drekker.”, det er også veldig beskrivende, synes jeg. ;-D

 • Camilla

  11/09/2013 at 7:05 pm Reply

  Hehe jeg bruker også uttrykket bomba horehus og akkurat nå ser det sånn ut hos meg. Jeg har valgt å være en bad girl les hvorfor her http://stylistaz.com/fra-flink-pike-syndrom-til-slem-pike

  • Marianne de Bourg

   12/09/2013 at 2:49 pm Reply

   For meg er det superviktig å ha huset på stell, det vil si ryddig, men ikke nødvendigvis støvfritt. Det går på min trivsel i hverdagen. Jeg blir glad av å gå inn på et oppredd soverom. Men støvfritt er det ikke hos oss :D

   Fin artikkel! :)

 • Gjemmekontor – Cocktail chic

  21/09/2013 at 7:44 am Reply

  […] hjemmekontoret (som ellers)  hater jeg rot og kanskje er det aller mest på arbeidsplassen jeg er avhengig av rene og ryddige flater. Har […]

 • Gjemmekontor | Marianne de Bourg

  10/11/2013 at 11:28 am Reply

  […] hjemmekontoret (som ellers)  hater jeg rot og kanskje er det aller mest på arbeidsplassen jeg er avhengig av rene og ryddige flater. Har […]

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.