Hjem   Om meg   Kontakt
Ingeniøren, teknikknerden og musikksjefen om SONOS | Ingeniørfruen | Marianne de Bourg
5132
post-template-default,single,single-post,postid-5132,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Ingeniøren, teknikknerden og musikksjefen om SONOS

Idemagasinet har tidligere skrevet om fortreffeligheten ved trådløst musikkanlegg i interiøret i Lyden som ser bra ut, men med kun fokus på utseendet er dette lite informativt om du vurderer å kjøpe SONOS. Lurer du på hvordan anlegget fungerer får du mer informasjon om det her.

SONOS er enkelt å bruke og har massevis av muligheter, i tillegg til lekker design og at det er trådløst. Imidlertid kunne det være greit med en ekspertuttalelse om det tekniske og praktiske ved dette systemet.

Ingeniør, teknikknerd og musikksjef Kjetil tok derimot utfordringen på strak arm.

– Gjesteblogger Kjetil har utdannelse innenfor elektronikk og har jobbet med lyd og bilde i mange år, noe som har gjort ham til en nerd med tanke på krav til spesielt produkt- og lydkvalitet. 

Idemagasinet-bloggen tipser om Sonos musikksystem

© FOTO: Sonos

Gjesteblogger Kjetil om SONOS:

I stuen har jeg (vi) et relativt påkostet musikkanlegg som ikke er så komplisert, en forsterker, to høyttalere og en for dårlig subwoofer (basshøyttaler) som jeg ikke er fornøyd med.

Stygg er den også, det kan sikkert Marianne skrive under på. En god subwoofer skal ikke underholde naboer eller få glassene i skapet til å klirre, snarere underbygge og komplettere de laveste frekvensene i musikken – eller filmen – som høyttalerne ikke kan gjengi. Mine (våre) høyttalere er danskprodusert og av merket Dali, fantastisk fin (riktig) lyd og veldig diskrete til å ha en lydgjengivelse som man ofte assosierer med fysisk store høyttalere. Se, der sporet jeg av allerede!

Poenget var dette var en enkel kombinasjon hvor jeg spilte lyden av fra iPod eller laptopen min via linjeutgangen på lydkortet med den dårlige innebygde D/A-converteren (gjør om fra digitalt lagret lyd til analog gammeldags signal som forsterkeren kan sende til høyttalerne) Ganske tungvint, gå bor til Pc’en for å bytte sang eller spilleliste. I tillegg var lyden dårlig og plukket opp og forsterket durestøy fra Pc’ens strømforsyning. 50Hz støy fra strømnettet  høres som durelyd med litt lavere tone enn E-strengen (den tykkeste) på en gitar.

Tilbake til SONOS. Jeg fikk en SONOS spiller (CONNECT) i bursdagsgave for snart to år siden og må si at det var en kvantesprang med tanke på lydkvalitet og ikke minst brukervennlighet. Musikkverdens iPhone eller annet apple-produkt; 1-2-3 og så bare virker det.

SONOS CONNECT er en søt liten hvit dings som nå står plassert oppå forsterkeren min (vår). Den er koblet til forsterkeren med én enkel ledning for lyd og selvsagt trenger den strøm fra kontakten. Det er alt. Resten går trådløst.

For å spille musikk er det nå bare å installere SONOS softwaren på PC/Laptop/iPhone/iPad og sikkert andre dingser. Jeg bruker nesten alltid iPaden til å spille/styre SONOS-boksen. Disse enhetene «snakker» sammen på det trådløse nettverket og jeg kan ta med iPaden på kjøkkenet mens jeg lager mat for å spille musikk eller ta den med i sofaen. På iPaden installerte jeg son SONOS-app som gjør at jeg kan spille sanger som er lagret på selve iPaden (kan også spille fra andre enheter på samme trådløse nettverk) eller spille musikk fra Spotify. Kan visst også spille fra Wimp, men Spotify er min favoritt på grunn av musikkutvalget.

Andre muligheter
SONOS har andre produkter også som jeg ikke har testet (bursdagsønskeliste herved publisert..). Én av disse er trådløse høyttalere i forskjellige størrelser. Jeg kan da for eksempel  montere høyttaler(e) på terrassen, og navngi disse som «terrasse» i SONOS-appen. Disse mottar da signalet via det trådløse nettverket og jeg trenger ikke å trekke ledning fra stuen og ut.. I tillegg kan jeg velge å spille kun i sone «terrasse» dersom andre sitter i stuen, kult?!

Kjetil

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits