Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Sidecar – drink med cognac og spiselige blomster
4788
post-template-default,single,single-post,postid-4788,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Sidecar – drink med cognac og spiselige blomster

Fredag og tid for cocktails. Hva med deilige sommerlige cocktails dekorert med blomster?

Å pynte drinken synes jeg er mye av moroa med å lage drinken. Denne drinken som er min variant av Sidecar lagde jeg med glasset dekorert med kronblader.

Oppskrift på drink med spiselige blomster

Foto: Marianne de Bourg

Sidecar ble funnet opp i forbudstiden i 1920-årene. Drinken er basert på cognac, Cointreau og sitronsaft. Den klassiske oppskriften skal tradisjonelt inneholde 2 deler sterkt, 1 del søtt og 1/2 del syre, hvor da syren og sødmen skal balansere perfekt i drinken. Den blir laget både med og uten sukkerrimming langs kanten av glasset.

Sidecar inneholder cognac og det er kanskje derfor det er favorittdrinken til mange menn. Men siden drinken min er pyntet med farget sukker og blomsterpynt, kan den fort bli damenes favoritt også.

Cocktailen Sidecar smaker heller ikke så søtt, så liker du best søte drinker, kan du ha i 1 ts sukker/Sukrin, litt sukkersirup eller noen dråper stevia med sitronsmak. (2 dråper i drinken og det ga akkurat passe ekstra sødme for meg).

Her er oppskriften:

Sidecar

Drinken gjør seg best med en god cognac, for eksempel Rémy Martin VSOP.

Du trenger:

(1 martiniglass)

I følge Giftinformasjonen/helsenorge.no er Gerbera er en lite giftig plante som ikke vil gi noen symptomer ved en liten smak. Men bruk gjerne andre blomster fra denne listen over spiselige blomster: Spiselige blomster (og de giftige).

Sånn gjør du

  1. Rim et martiniglass med sukker (hold glasset opp ned mens du har sitronsaft langs ytterkanten av glasset og deretter vrir glasset rundt i en skål med sukker).
  2. Hell ingrediensene i en shaker, rist kraftig sammen med is. Siles over i et avkjølt glass.
  3. Og deretter kan du, hvis du vil, pynte med blomster. (Drinken er ellers veldig ren i uttrykket, uten sukkerrimming og blomsterpynt).

Hvilken som helst drink blir enda mer festlig og elegant ved hjelp av litt pynt, og jeg synes ofte at blomsterpynt gjør seg like så mye som paraplyer og annet drinktilbehør.

Oppskrift på drink med spiselige blomster

Foto: Marianne de Bourg

Bruk gjerne blomster du også neste gang du skal lage cocktails. Du kan bruke mye av det du finner av blomster hjemme på balkong, terrasse eller hage.

Tenk kreativt og se rundt deg i kjøkken og i hage. Blomstrer epletreet, jordbærene eller gressløken akkurat nå….? Da er det bare å bruke det i drinken!

Kanskje også:

❀ Blomsterhoder fra planter du har sådd selv; for eksempel en chiliplante fra tørkede frø av røde chili…
❀ En liten blomst knepet av fra en Hortensia…
❀ De innerste kronbladene fra en potte med Geranium…
❀ Blomsterhoder knepet av en Frilandskrysantemum…

TIPS: Her finner du en liste over blomster som er spiselige og kan brukes i mat og drikke: Spiselige blomster (og de giftige).

Oppskrift på drink med spiselige blomster

Foto: Marianne de Bourg

Vil du ha oppskrifter på flere sommerlige cocktails, ta en titt på disse:

  1. Bringebærcocktails (3 drinker med friske bringebær)
  2. Passoã Brazil (med pasjonsfruktlikør og tranebærjuice), Sommerpunsj (med Cointreau og friske jordbær)
  3. Superenkle drinker med ferdigkjøpt limonade.

Disse er alle søtere enn Sidecar, for deg som liker det bedre.

Håper du ble inspirert!

Marianne :)

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.