Tre drinker med bringebær: Margarita, Martini og Mojito!
Det er fredag igjen og tid for en cocktail. Denne gangen er temaet bringebær.
Disse tre drinkene er med i ukens utfordring i Matbloggsentralen i samarbeid med frukt.no som går ut på å sende inn de beste oppskriftene med bringebær.
Cocktail-showet, starter med en bringebær-martini. Solbær er også en bærfavoritt, så her er det brukt solbærlikøren Crème de Cassis i drinken. Solbær og bringebær er perfekte smakspartnere. Bare prøv!
Bringebær-Martini
(1 martiniglass)
- 10 bringebær
- 3 cl Moskovskaya vodka
- 2 cl ferskpresset sitronjuice
- 1 cl BOLS Crème de Cassis
- 5 dråper Stevia med bærsmak (eller 1 ts sukker)
Slik gjør du:
Avkjøl glasset ved å sette det i fryseren i 50-10 minutter eller fyll det med is og la det stå og avkjøles mens du lager drinken. Mos bringebærene i en grov metallsil, ha pureen i en cocktailshaker sammen med vodka, sitronjuice, solbærlikør og stevia (har du ikke stevia, kan du bruke 1 ts sukker/Sukrin).
Neste bringebærfavoritt er en bringebær-margarita. Margarita er en cocktail laget av tequila, sitruslikør og limesaft. En klassisk margarita har kun disse tre ingrediensene, i følge Wikipedia. Det vanligste blandingsforholdet er tre deler tequila, to deler likør, gjerne Cointreau og en del ferskpresset limesaft. Drinken serveres i et cocktailglass med saltkant. Av og til får man også en skive eller en båt lime på kanten.
Bringebær-Margarita
(1 margarita-glass eller cocktail glass)
- 7 stk bringebær
- 3 cl Cointreau
- 3 cl Sauza Silver tequila
- 1 cl ferskpresset limejuice + skall
- 2 ts Sukrin Gold eller sukker
- 10 dråper Stevia med appelsinsmak (hvis du har)
Sånn gjør du:
Bland like deler salt og/eller sukker i en lav skål. Del lime i åtte båter, skjær et kryss i en av bitene og fukt kanten på glasset med limesaft mens du holder det opp/ned. Snurr glasset i salt/sukkerblandingen. Miks alle ingrediensene i en blender til en jevn slush-aktig masse.
Og til slutt en Mojito. som jeg har laget tidligere en klassisk variant av. Men den kan også lages med bringebær. Dette er en sukkerfri drink laget med Sukrin og Stevia. Lavkalori og lavkarbo.
Bringebær-Mojito
(1 highballglass/høyt glass)
- ca 8 små mynteblader
- ca 8 bringebær + 1 til pynt
- 1/2 lime i båter
- 1 ts Sukrin (eller sukker)
- 5 dråper stevia med peppermyntesmak (hvis du har)
- Is
- 4 cl Mount Gay rom
- Club Soda
Sånn gjør du:
Ha bringebær, mynteblader, lime og Sukrin/stevia (eller sukker) i et høyt glass og knus blandingen lett. Hell i rom og is, og bland lett slik at myntebladene fordeler seg i glasset. Fyll opp med Club Soda. Server med sugerør, ett bringebær og to mynteblader som pynt.
Elise Cathrin
02/08/2013 at 6:41 pmNam, ser herlig ut! Kjøpte faktisk en veggie twister til de to eldste søstrene mine til jul i fjor, ikke det at de har brukt dem. En skam, haha. Fint å se at noen er litt kreative! :-D
Marianne de Bourg
02/08/2013 at 6:44 pmHehe. Bra gave! Men fort gjort at man ikke er så kreativ i hverdagen at man ikke bruker morsomme kjøkkendingser.
Men. Jeg kjøper den om jeg ikke vinner, og vil garantert blogge om resultatet. Kanskje noe som kan inspirere søstrene da…. ;)
Elise Cathrin
02/08/2013 at 7:31 pmSkal defintivt sende dem linken :)
Marianne de Bourg
02/08/2013 at 7:33 pm:D
House of Bulldogs
02/08/2013 at 9:03 pmÅåh, de drinkene ser nyydelige ut!
Marianne de Bourg
03/08/2013 at 7:15 amJa, de var det altså. Sommerlige med smaken av bringebær. Passer fint i Holmegaard-glass også. ;)
bollefrua
02/08/2013 at 9:57 pmNettopp! Da stemmer jeg på deg:)
Marianne de Bourg
03/08/2013 at 7:25 amÅh, takk ‘a! Ønsker meg Veggie Twisteren om jeg kommer blant de 10 med flest stemmer. Den ser smashing ut til cocktail-pynting. Skal vi satse på en hver? (Selv om den nok ikke er så genial til gjærbakst ;)
Anette Willemine
03/08/2013 at 1:29 pmSer helt nydelige ut alle sammen, Marianne! Jeg får vann i munnen av å se bringebær – de beste!
Har fått i hus de vakre Holmegaard-glassene, men har hittil ikke fått innviet dem. Nå skal jeg skrive ned disse fristende oppskriftene dine, så håper jeg at jeg snart kan melde fra med et innlegg på bloggen min.
Ref. ditt svar angående notatbøker:
Jeg måtte jeg le – ubrukte notatbøker finnes det mange av her hjemme også!! Av AKKURAT samme grunn som deg, de er nesten for fine til å skrive og rable i. Så blir de liggende der, urørte, men vakre. Hver gang jeg skal starte på en ny notatbok, så blir de to første to sidene skrevet med vakker håndskrift… og så går det bare nedover fra side 3! Jeg henter meg inn gjerne innimellom, men det kan ikke sammenlignes med side 1. :)
Jeg har lovet meg selv at neste notatbok skal være en av de “urørte” jeg fikk av min mor for et par år siden. Den betyr noe helt spesielt, og skal bare vies til mine neste dikt.
Ha en strålende lørdag (selv om det tordner og lyner i vårt område)!
Klem fra meg
Marianne de Bourg
04/08/2013 at 7:04 amJa, du – bringebær var virkelig helt nydelig i alle tre drinkene. Dette er jo klassiske drinker som smaker fantastisk godt fra før, men jeg synes altså at bringebær bare løftet dem.
Et tips for å oftere få brukt de fine Holmegaard-glassene, er å ha musserende vin i dem. Jeg har andre fine glass også, men disse gir en ekstra luksuriøs følelse. Cider har jeg også brukt, føles nesten like glamorøst det :D
Jeg svarte på notatbokproblematikken i din blogg :)
Marianne de Bourg
04/08/2013 at 9:03 amPsst, Anette. Nå har jeg laget et board som heter Art Doodles på Pinterest. Kanskje du kan finne inspirasjon til notatbøkene dine her :D
http://pinterest.com/mariannedebourg/art-doodles/
bollefrua
04/08/2013 at 4:15 pmJepp!;) Den kan jo brukes til mye annet og:)
Marianne de Bourg
05/08/2013 at 11:09 amJepp. Da satser vi på en sånn hver :)
Karin
05/08/2013 at 5:49 pmMmmm dette så deilig ut Marianne :)
Marianne de Bourg
06/08/2013 at 6:27 amKanskje du vil komme på cocktail-smaking en dag, Karin? :D
På bærtur? | Bygge hytte – Ulvehiet
05/08/2013 at 7:45 pm[…] Nå er det mye bær i fjellet. Har du vært på bærtur? Finner du ville bringebær kan du f.eks. lage deg en bringebærcotail på hytta. Akkurat som Marianne skriver om i bloggen sin coctail chic her […]
Finalistene i bringebærutfordringen
06/08/2013 at 10:10 am[…] Bringebærcocktails fra Cocktail chic. […]
Finalist! – Cocktail chic
07/08/2013 at 7:47 am[…] er en av de 10 finalistene i bringebærutfordringen på Matbloggsentralen med mine tre oppskrifter på bringebær-cocktails. Vinneren blir annonsert i dag. Det blir […]
Sidecar. Flower power. Og behind the scenes. – Cocktail chic
09/08/2013 at 1:16 pm[…] du ha oppskrifter på flere sommerlige cocktails, ta en titt på mine Bringebærcocktails (3 drinker med friske bringebær), Passoã Brazil (med pasjonsfruktlikør og tranebærjuice), […]