Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Tiramisu med kakemix
4631
post-template-default,single,single-post,postid-4631,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Tiramisu med kakemix

Navnet Tiramisu høres ut som en kjærlighetserklæring……

Ingeniørfruen – Marianne de Bourg lager enkel tiramisu av kakemix

Foto: Ingeniørfruen

Matbloggsentralen arrangerer i samarbeid med Nespresso den ekstraordinær utfordringen“Sommerens kaffe” hvor temaet er kaffe, og der medlemmene utfordres til å lage sommerens beste oppskrifter med kaffe kombinert med smaken av vanilje, karamell eller sjokolade.

Tiramisu er selve drømmedesserten, den har smak av kaffe, og nydelig til en kopp espresso er den også. Denne passer derfor perfekt å lage til en konkurranse der temaet er mat og drikke med smak av kaffe. Men å lage den helt fra bunnen med hjemmelagde fingerkjeks kan fort bli uoverkommelig. Ja, bare det å få tak i fingerkjeks i vanlige matvarebutikker er ofte vanskelig.

Jeg har derfor laget en enklere variant bestående av ferdig kakemiks. For å riktig fråtse i sjokoladesmak valgte jeg sjokoladekakemiks istedenfor vanlig kakemiks – og sjokoladevarianten fra Nespresso.

Jeg valgte sjokoladekakemiksen fra Funksjonell Mat fordi den er uten sukker, men her kan selvsagt en helt vanlig kakemiks brukes. Mascarpone kan også være vanskelig å få tak i mindre matbutikker, så her må du nok til en butikk med større utvalg.

Kakebunnen vil ikke være så sprø som fingerkjeks, så konsistensen på desserten blir litt forskjellige fra originalen, men smaken er det ikke noe å si på! Vil du ha en mindre uttalt sjokoladesmak, kan du bruke en vanlig kakemiks, ikke sjokoladekakemiks.

Ingeniørfruen – Marianne de Bourg lager enkel tiramisu av kakemix

Foto: Ingeniørfruen

SJOKOLADE-TIRAMISU (SUPERENKEL!)
(6-8 porsjoner)

Dette trenger du:

1 pakke kakemiks (jeg brukte sjokoladekakemiksen fra funksjonell mat)
5 kapsler ”Ciocattiono
2 eggeplommer
2 ss brunt sukker / SukrinGold
3 dl kremfløte
250 g mascarpone
1 ts vaniljekorn
3 ss mørk rom
kakao
mørk sjokolade

Slik gjør du:

Lag sjokoladekaken slik som det står på pakken og sett den i ovnen. Jeg brukte en brownies-form, som allerede er inndelt i 3 avlange biter/kaker. Lag 5 kopper espresso á 4 cl av typen Nespresso ”Ciocattiono” og sett den til avkjøling.

Når kaken er ferdig setter du den til avkjøling.

Pisk kremfløten og ha den over i en annen bolle før du piske eggedosis av 2 egg og 4 ss brunt sukker/SukrinGold. Ha deretter i mascarpone og vaniljekorn, pisk det til en jevn og luftig krem.

Ha så i den piskede kremfløten i bollen sammen med eggedosis og mascarpone-kremen og bland alt forsiktig med en slikkepott. (Jeg er lat og brukte maskinen på laveste hastighet, det fungerte fint).

Deretter setter du sammen kaken. Jeg brukte en rektangulær ildfast form, men desserten kan også serveres i runde porsjonsformer. Da trenger du 6-8 stykker litt avhengig av størrelsen på skålene.

Ha først kaffe og rom i en lav form. Skjær kaken i rektangulære/avlange biter og dypp raskt bitene i kaffe på begge sider før du har dem over i en serveringsform slik at bunnen dekkes. Deretter dekker du kakebunnen med halvparten av kremblandingen og sikter over et lag kakao.

Fortsett med nok et lag; ett lag kakebunn med resten av kremblandingen over. La desserten stå i kjøleskapet over natten (eller noen timer hvis du har dårlig tid). Rasp mørk sjokolade over før servering og sikt over et lag med kakao til slutt.

PS – Ikke bruk all kaken i desserten, da blir det for mye kakebunn og for lite krem.

Ingeniørfruen – Marianne de Bourg lager enkel tiramisu av kakemix

Foto: Ingeniørfruen

Og så har du verdens beste dessert. Espresso, sjokolade og krem. Mmm….

Ingeniørfruen – Marianne de Bourg lager enkel tiramisu av kakemix

Foto: Ingeniørfruen

Serveres selvfølgelig med en espresso med sjokoladesmak – en Ciocattiono.

Ha verdens beste onsdag!

Hilsen Marianne :0)

Litt om noen av ingrediensene i tiramisuen:

Sjokolade
Visste du at ordet afrodisiaka kommer fra Afrodite, kjærlighetens gudinne i gresk mytologi og at sjokolade har vært ansett som afrodisiaka i flere hundre år?
[Mer om sjokolde]

Kakao
Visste du at rå kakao er godt for hjertet og skal forebygge både kreft og diabetes?
[Mer om kakao]

7 Comments
  • bollefrua

    17/07/2013 at 7:28 am Reply

    Flinke Marianne. Fineste bildene!

    • Marianne de Bourg

      17/07/2013 at 7:33 am Reply

      Tusen takk, snille deg. Det er mannen i huset som er fotograf :)

      • bollefrua

        17/07/2013 at 7:37 am Reply

        Men tiramisuen har du jo lagd og den ser latterlig god ut. :)

        • Marianne de Bourg

          17/07/2013 at 7:40 am Reply

          Mmm…ja..spiser den nå. Til frokost. I senga. :D

          (tror det må grammes ;)

          • bollefrua

            17/07/2013 at 7:45 am

            Det høres bare helt riktig ut. Virkelig.

  • House Of Bulldogs

    17/07/2013 at 8:38 am Reply

    Oooooh, herreguuud, den så god ut! Og sukkerfri! Halleluja, den SKAL jeg teste! Takk for herlig inspirasjon!

  • […] 1. Sjokoladetrøfler 2. Kanel- og kakaomandler med appelsin 3. Sjokolade- og peanøttkuler 4. Smoothie med forførende egenskaper 5. Cocktail med kakao 6. Tre drinker med kaffe 7. Varmende mokka latte 8. Kakao med chili og appelsin 9. Enkel tiramisu av kakemiks […]

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits