Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [HAPPY HOUR] 3 cocktails med kaffe
4575
post-template-default,single,single-post,postid-4575,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[HAPPY HOUR] 3 cocktails med kaffe

 

Den smakstilsatte kaffen fra Nespresso har hittil bare har vært tilgjengelig i begrenset antall mot slutten av året, men nå er de tre mest populære Variations-smakene tilbake og får fast plass i hyllene. De tre smakene er vanilje, mørk sjokolade og karamell, nærmere bestemt Vanilio, Ciocattino og Caramelito. Hurra!

Matbloggsentralen arrangerer i samarbeid med Nespresso den ekstraordinær utfordringen “Sommerens kaffe” hvor temaet er kaffe, og der medlemmene utfordres til å lage sommerens beste oppskrifter med kaffe kombinert med smaken av vanilje, karamell eller sjokolade. Vi tok utfordringen (cocktailsmakeren og fotografen) og jeg (drink-kreatøren, stylisten og bloggeren) på strak arm.

Idemagasinet lager drinker med kaffe fra Nespresso

© FOTO: Marianne de Bourg

Vi lagde tre drinker, hver med én av de tre smakene:

 

VANILIO – KAFFEDRINK MED VANILJESMAK

Idemagasinet lager drinker med kaffe fra Nespresso

© FOTO: Marianne de Bourg

 

Idemagasinet lager drinker med kaffe fra Nespresso

© FOTO: Marianne de Bourg

(1 glass)

Kaffe, vanilje, rom og karamell danner en perfekt smakskombinasjon i denne fløyelsmyke drinken.

Her brukte jeg Mount Gay Eclipse rom som topper listen i en blindtest av rom utført av Apértif. Den har en rund og harmonisk smak med hint av karamell og passer utmerket til en drink med vaniljesmak og kaffe. Brunt sukker eller SukrinGold gir en fyldigere sukkersmak enn hvitt sukker og stevia med karamellsmak gir drinken det lille ekstra, men du kan fint lage drinken uten.

Slik gjør du:

Lag en espresso (4 cl), ha i 1 ts SukrinGold/brunt sukker og rør til sukkeret er oppløst.
Avkjøl kaffen. Ha kaffe, fløte, rom og stevia i en shaker som er fylt opp til 2/3 med is og rist blandingen til drinken er avkjølt (til shakeren dugger på utsiden). Ha drinken i et glass og fyll opp med is.

Glasset er fra et sett med 4 herdede latteglass fra Nespresso (linken fungerer hvis du er innlogget som kunde).

CIOCATTINO – KAFFEDRINK MED SJOKOLADESMAK

Idemagasinet lager drinker med kaffe fra Nespresso

© FOTO: Marianne de Bourg

(1 cocktailglass)

Smaken av kaffe, kokos og sjokolade i denne drinken sender deg rett til himmelen.

Jeg har brukt Jim Beam Kentycky bourbon som har smak av vanilje og karamell sammen med Baileys som smaker kakao og vanilje. En super kombinasjon! Og sammen med kokosmelk og stevia med kokossmak får drinken et hint av sommer. Du kan lage drinken også uten stevia, men den blir ekstra god med.

Slik gjør du:

Lag en espresso  på 4 cl, ha SukrinGold/brunt sukker og rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl kaffe- og sukkerblandingen. Ha kaffe, kokosmelk, bourbon, Baileys og stevia i en shaker fylt 2/3 med is og rist blandingen til drinken er avkjølt (til shakeren dugger på utsiden). Ha drinken i et cocktailglass og fyll opp med knust is. Dryss over litt mørk sjokolade og pynt med kokosflak.

Glasset heter Perfection og er fra Holmegaard. Et superfint glass og jeg har brukt det mye til cocktails.

CARAMELITO – KAFFEDRINK MED KARAMELLSMAK

Idemagasinet lager drinker med kaffe fra Nespresso

Glasset er et champagneglass fra Indiska / © FOTO: Marianne de Bourg

(1 cocktail/champagneglass)

En kraftig og smakfull drink hvor kaffe, lagret rom og smak av ristede hasselnøtter

Mount Gay Extra Old Rum er en dyp gyllebrun lagret rom med duft av nøtter, råsukker, hint av sjokolade og krydret ettersmak. Den passer ypperlig sammen med kaffe og ristede hasselnøtter. Også her har jeg brukt stevia, som setter en ekstra spiss på drinken, og søtet med yaconsirup, som har en karamellaktig og litt brent smak. Har du ikke yaconsirup kan du bruke brunt sukker eller SukrinGold.

Slik gjør du:

Lag en espresso (4 cl), ha i yaconsirup (eventuelt sukker) og rør til sirupen er oppløst. Avkjøl kaffen. Rist og finhakk hasselnøttene. Ha kaffe, rom og stevia i en shaker fylt opp til 2/3 med is og rist blandingen til drinken er avkjølt (til shakeren dugger på utsiden). Ha drinken i et cocktail/champagneglass og fyll opp med knust is. Dryss over med hasselnøtter før servering.

Du fikk vel lyst på en drink nå?

Vil du ha en fløyelsmyk og rund, prøver du vaniljedrinken. Vil du ha en med mer smak, prøvd sjokoladedrinken. Og ønsker du deg en skikkelig smaksbombe, er det karamelldrinken du skal lage.

Eller, om det er en skikkelig kald sommerkveld hvor du er litt for frossen for en kald drink, kan du prøve en varm variant, nærmere bestemt en av espressovariantene sjokolade, vanilje eller karamell i denne Irish Coffee-oppskriften.

Uansett. Kos deg!

Marianne :)

Likte du dette? Del gjerne på Facebook!

4 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits