Hjem   Om meg   Kontakt
Verdens fineste lopper | Marianne de Bourg
3196
post-template-default,single,single-post,postid-3196,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Verdens fineste lopper

Vi spurte produktdesigner og interiørentusiast Kari Ligaard om hun ville være med oss på loppemarked for å plukke ut noen møbler og gjenstander som hun senere kunne pusse opp.

Kari er lidenskapelig produktdesigner opptatt av interiør og D.I.Y som liker å få til mye for lite penger. Hun tok med glede utfordringen og vi stilte oss i kø på Åskollen Musikkorps’ loppemarked som går av stabelen siste helgen i oktober hvert år.

Her fikk vi med oss ett bord, en puff, en lampefot, en bok og en ramme. Etter noen timer med malingskosten, tekstiler hammer og nagler forvandlet Kari loppene til disse skattene:

LOPPISGUIDEN - VERDENS FINESTE LOPPER

Photo: Per Erik Jæger

Fint, ikke sant?

LOPPISGUIDEN - VERDENS FINESTE LOPPER

Photo: Per Erik Jæger

Treverket på bordet har blitt malt i brunsort og det er lagt en tapetbit under glassplaten. Kari brukte glassplaten som mal, la den oppå baksiden av tapetet og tegnet rundt. Tapetet heter Trina og er fra Fargerike. På bordet står en hvit vase fra Royal Copenhagen, en gammel lysestake og insekter i pleksiglass fra TGR. 

LOPPISGUIDEN - VERDENS FINESTE LOPPER

Photo: Per Erik Jæger

Først malte Kari puffen grå, deretter teipet hun et rutenett med maskeringstape. Her må man passe på å trykke tapen godt fast ellers kommer det maling innunder kantene på teipen. Så ble puffen malt hvitt, foruten bena.

LOPPISGUIDEN - VERDENS FINESTE LOPPER

Photo: Per Erik Jæger

På lokket ble det lagt en 6 millimeter skumgummi, samt platevatt for å jevne kantene. Deretter ble stoffet trukket rundt og festet med en stiftemaskin på putens underside. Vær nøye i hjørnene, slik at det ikke blir klumpete og pass på at det blir jevnt (her må man kanskje ta opp noen stifter).

Maskeringstape ble festet rundt hele kanten, avstanden mellom hvert hull til nagle målt opp, og deretter ble det tegnet prikker med tusj jevnt rundt hele maskeringstapen. Alle hullene ble slått inn med hammer og en liten spiker. (Hvis man slår naglene rett inn uten å lage hull først, bøyer de seg). Et tips: Fjern litt og litt av maskeringstapen, slik at du lett ser hullene, og bank naglene inn med en gummiklubbe eller noe annet som ikke er så hardt. Ikke bruk hammer, da dette vil lage stygge merker i naglene. Naglene er fra Clas Ohlson og gummiklubben kostet ca 20 kr på Europris.

LOPPISGUIDEN - VERDENS FINESTE LOPPER

Photo: Per Erik Jæger

LOPPISGUIDEN - VERDENS FINESTE LOPPER

Photo: Per Erik Jæger

Lampefoten er malt med emaljelakk med liten pensel. Fargen heter Bladgrønn og er fra Fargerike. Det er veldig viktig ikke å ha for mye maling på penselen, da malingen lett kan begynne å renne. Derfor bør man heller male flere strøk.

LOPPISGUIDEN - VERDENS FINESTE LOPPER

Photo: Per Erik Jæger

Klokken ble laget slik: Først ble sidene i boken limt sammen med spraylim for papir. Du kan bruke annet lim, men da har sidene lett for å bølge seg fordi de blir fuktige av limet. Omslaget og førstesiden ble ikke limt sammen. Deretter ble de sammenlimte sidene i boka hult ut slik at det ble plass til kvartsverket. Viserne er festet ved å lage et hull med en selvborende skrue som er skrudd rolig ned i boka (hvis man borer, vil det lett flise seg opp). Kvartsverk og visere er kjøpt på Clas Ohlson.

LOPPISGUIDEN - VERDENS FINESTE LOPPER

Photo: Per Erik Jæger

Rammen har fått et lag med brunsort maling, bildet inni er tatt bort og Kari har limt på en hjerteformet sten surret med garn. Kunst i en fei!

Tips: Små rammer er fine til gode minner, for eksempel brosjer eller smykker man har arvet, en vinkork fra en spesiell anledning eller skjell og steiner. Og man kan jo  bytte ut ofte. 

Og slik så tingene ut før:

LOPPISGUIDEN - VERDENS FINESTE LOPPER

Photo: Per Erik Jæger

LOPPISGUIDEN - VERDENS FINESTE LOPPER

Photo: Per Erik Jæger

LOPPISGUIDEN - VERDENS FINESTE LOPPER

Photo: Per Erik Jæger

LOPPISGUIDEN - VERDENS FINESTE LOPPER

Photo: Per Erik Jæger

LOPPISGUIDEN - VERDENS FINESTE LOPPER

Photo: Per Erik Jæger

.
Fin forvandling, ikke sant?

Marianne :)

Følg og del på Facebook, da vel!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.