Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | 6 smakfulle og spennende retter med olivenolje
2950
post-template-default,single,single-post,postid-2950,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

6 smakfulle og spennende retter med olivenolje

Har du lyst på noe ekstra godt i kveld? Her har du seks smakfulle og spennende retter med olivenolje (blant annet den kanskje beste gazpachoen du noen gang vil smake…).

Disse seks rettene kan du også servere på tapasbordet eller samlet på en buffet.

6 retter med olivenolje:

Oppskrift på spennende retter med kvalitetsolivenolje fra Oliviers & Co.

© FOTO: O&Co

GAZPACHO

(4 personer)

  • 1 slangeagurk
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • ½ rødløk
  • 1 rød chili, hakket eller Espelette chili O&CO
  • 4 modne klasetomater
  • 200 g stangselleri
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 l tomatjuice
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 dl kraftig olivenolje O&CO
  • Havsalt fra Portugal O&CO, pepper

Forberedelse

Forberedelse 20 min. Tilberedelse 0 min. Vente 0 min.

Kutt alle grønnsakene i grove biter (ikke nødvendig med fine biter).

Kjør de i foodprossessor med en skvett tomatjuice og olivenolje i hver omgang til det blir en smidig konsistens. Bruk opp all juicen.

Smak til med rødvinseddiken, salt og pepper.

Oppskrift på spennende retter med kvalitetsolivenolje fra Oliviers & Co.

© FOTO: O&Co

GRØNNSAKER OG MANGOSALSA MED CHILIOLJE

(4 personer)

  • 1 stor mango
  • 1 liten rødløk
  • 2 lime
  • Fleur de Sel O&CO
  • 1,5 ss Chiliolje O&CO
  • 0,5 ss Eddik med Mango O&CO
  • 1 neve Koriander
  • Agurk, gulrot etc
  • Tortillachips

Forberedelse

Forberedelse 0 min. Tilberedelse 15 min. Vente 20 min.

Finhakk rødløk, legg i en stor skål og press over saften fra 2 lime. La gjerne løken marineres i lime i ca 20 min.

Skjær mango i små terninger og finhakk koriander. Bland alt med løken, og smak til med chiliolje, noen dråper eddik med mango og evt litt fleur de sel.

Del grønnsaker i tynne skiver slik at de kan brukes til å ”løfte” salsaen. Server mangosalsa med grønnsaker og tortillachips.

Tips: Mangosalsa er også veldig godt til all slags grillmat og tapas. Prøv selv!

Oppskrift på spennende retter med kvalitetsolivenolje fra Oliviers & Co.

© FOTO: O&Co

POPCORN MED TRØFFELSALT

(4 personer)

  • Olivenolje til baking og steking O&CO
  • Popcorn
  • Trøffelsalt O&CO

Forberedelse

Forberedelse 0 min. Tilberedelse 15 min. Vente 0 min.

Dekk bunnen av en stor gryte med olivenolje. Laget med olivenolje bør være på nesten 0,5 cm. Skru på platen, ha oppi 1 enkelt popcorn og sett på lokket.

Når det ene popcornet popper, har du oppi så mye popcorn at bunnen blir dekket. Sett på lokket og rist litt på gryta.

Rist jevnlig mens det popper, og når poppingen avtar setter du gryten til side slik at det ikke svir seg i bunnen. Smak til med trøffelsalt.

Oppskrift på spennende retter med kvalitetsolivenolje fra Oliviers & Co.

© FOTO: O&Co

KAMSKJELL MARINERT I GRØNN SITRONOLJE MAKI SUSHI

(4 personer).

  • 3 kopper sushiris eller runde riskorn
  • 1 ts sukker
  • 2 ss salt
  • 1/3 kopp honning & ingefæreddik O&CO
  • 3 ss olivenolje med grønn sitron O&CO
  • 12 kamskjell
  • 10 blader fersk koriander
  • 2 noriark
  • 100 g arugula salat
  • Salt og pepper

Forberedelse

Forberedelse 40 min. Tilberedelse 20 min. Vente 30 min.

Skyll risen mange ganger i lunkent vann til vannet er klart. Sil. Legg risen i 4 ½ kopp vann, krydre med 2 ts salt og kok opp. Rør rundt og la den småkoke på lav varme til vannet er kokt inn, 15 til 20 min. Legg risen i en bolle og rør luftig med en gaffel. Fold inn sukker, honning og ingefæreddik og 2 ss grønn sitronolje. Sett til side for å avkjøle.

Kok opp vann i en gryte og senk varmen. Posjer kamskjell i 3 minutter og sil. Del i tykke skiver og miks med hakket koriande og resten av olivenoljen. La marinere i romtemperatur i 10 min.

Bruk en sushirullematte eller et rent kjøkkenhåndkle og legg 1 noriark, den blanke siden ned, på matten. Forsiktig spre ut risen i et jevnt lag på ca 1,5 cm, men la det være igjen 2 cm tomt noriark på langsiden bort fra deg. Spre kamskjell, koriander og arugula, over risen og sprinkle med noe av marinaden. Krydre med salt og pepper og rull sammen ved hjelp av matten. Gjenta med resten av ingrediensene.

Sett i kjøleskap til det skal serveres. Skjær rullene i stykker på 3 cm og server med en miks av grønn sitronolje og soyasaus. Det smaker nydelig med grønn te til.

Oppskrift på spennende retter med kvalitetsolivenolje fra Oliviers & Co.

© FOTO: O&Co

LAMMEKJØTTBOLLER MED KIRSEBÆRBALSAMICO

(4 personer)

  • 400 gram malt lammekjøtt
  • 200 gram karbonadedeig
  • 1 skive loff, smuldret
  • 1 egg
  • 1/4 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 – 1 ts salt
  • Nykvernet pepper
  • 2 ss Balsamico med Kirsebær O&CO

Forberedelse

Forberedelse 0 min. Tilberedelse 20 min. Vente 0 min.

Bland kjøttdeig, egg og loff i en bolle. Tilsett muskat, salt og pepper og rør godt.

Rull passe store kjøttboller og brun dem i stekepanne med O&CO olivenolje til steking. La dem ettersteke på svak varme. De kan også ettersteke i ildfast form i ovnen.

Mot slutten av steketiden har du balsamico over kjøttbollene og rister lett i pannen slik at alle lammebollene blir dekket.

Server til gode rotgrønnsaker. Gjerne søtpotetstappe!

Tips: Lammeboller passer kjempegodt til et tapasbord! Og Prøv O&CO’s mynteolje til disse lammebollene. Nydelig!

Oppskrift på spennende retter med kvalitetsolivenolje fra Oliviers & Co.

© FOTO: O&Co

SØTPOTETSTAPPE MED GRAND CRU OLIVENOLJE

(4 personer)

  • 2-3 store søtpoteter
  • 2 ss meierismør
  • Fleur de Sel O&CO
  • Nykvernet pepper
  • 3-4 ss Grand Cru Olivenolje O&CO
  • Hakket kruspersille

Forberedelse

Forberedelse 0 min. Tilberedelse 15 min. Vente 0 min.

Skrell søtpotetene og skjær i terninger. Ha i en gryte og fyll med vann til terningene så vidt er dekket. Kok opp og la det småkoke til søtpotetterningene er møre, ca 10 min.

Hell av vannet, ha oppi smør og sett lokket på til smøret har smeltet. Ha over en klype salt og litt nykvernet pepper, og kjør massen så glatt du ønsker med stavmikser. Smak til med mer salt hvis ønskelig.

Ha søtpotetstappen i en skål og topp den med Grand Cru olivenolje og hakket bladpersille. Server til kylling, fisk, grillmat og mye mer.

Bon appétit!

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.