Hjem   Om meg   Kontakt
6 smakfulle og spennende retter med olivenolje | Marianne de Bourg
2950
post-template-default,single,single-post,postid-2950,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

6 smakfulle og spennende retter

Har du lyst på noe ekstra godt i kveld? Her har du fem smakfulle og spennende småretter med olivenolje (blant annet den kanskje beste gazpachoen du noen gang vil smake…).

Disse seks deilige rettene jeg fikk servert på en fest, måtte jeg bare spørre om å få oppskriften på. De ble servert som en meny, men du kan også servere dem på tapasbordet eller samlet på en buffé.

Rettene er utviklet av Oliviers & Co og mange av produktene er derfra.

6 retters meny eller 5 småretter til tapas og buffé

Oppskrift på spennende retter med kvalitetsolivenolje fra Oliviers & Co.

© FOTO: O&Co

1. GAZPACHO

(4 personer)

  • 1 slangeagurk
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • ½ rødløk
  • 1 rød chili, hakket eller Espelette chili O&CO
  • 4 modne klasetomater
  • 200 g stangselleri
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 l tomatjuice
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 dl kraftig olivenolje O&CO
  • Havsalt fra Portugal O&CO, pepper

 

Slik gjør du:

 

  1. Kutt alle grønnsakene i grove biter (ikke nødvendig med fine biter).
  2. Kjør de i foodprossessor med en skvett tomatjuice og olivenolje i hver omgang til det blir en smidig konsistens. Bruk opp all juicen.
  3. Smak til med rødvinseddiken, salt og pepper.
Oppskrift på spennende retter med kvalitetsolivenolje fra Oliviers & Co.

© FOTO: O&Co

2. GRØNNSAKER OG MANGOSALSA MED CHILIOLJE

(4 personer)

  • 1 stor mango
  • 1 liten rødløk
  • 2 lime
  • Fleur de Sel O&CO
  • 1,5 ss Chiliolje O&CO
  • 0,5 ss Eddik med Mango O&CO
  • 1 neve Koriander
  • Agurk, gulrot etc
  • Tortillachips

Slik gjør du:

  1. Finhakk rødløk, legg i en stor skål og press over saften fra 2 lime. La gjerne løken marineres i lime i ca 20 min.
  2. Skjær mango i små terninger og finhakk koriander. Bland alt med løken, og smak til med chiliolje, noen dråper eddik med mango og evt litt fleur de sel.
  3. Del grønnsaker i tynne skiver slik at de kan brukes til å ”løfte” salsaen. Server mangosalsa med grønnsaker og tortillachips.

Tips: Mangosalsa er også veldig godt til all slags grillmat og tapas. Prøv selv!

 

Oppskrift på spennende retter med kvalitetsolivenolje fra Oliviers & Co.© FOTO: O&Co

3. KAMSKJELL MARINERT I GRØNN SITRONOLJE MAKI SUSHI

(4 personer).

  • 3 kopper sushiris eller runde riskorn
  • 1 ts sukker
  • 2 ss salt
  • 1/3 kopp honning & ingefæreddik O&CO
  • 3 ss olivenolje med grønn sitron O&CO
  • 12 kamskjell
  • 10 blader fersk koriander
  • 2 noriark
  • 100 g ruccola salat
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skyll risen mange ganger i lunkent vann til vannet er klart. Sil. Legg risen i 4 ½ kopp vann, krydre med 2 ts salt og kok opp. Rør rundt og la den småkoke på lav varme til vannet er kokt inn, 15 til 20 min. Legg risen i en bolle og rør luftig med en gaffel. Fold inn sukker, honning og ingefæreddik og 2 ss grønn sitronolje. Sett til side for å avkjøle.
  2. Kok opp vann i en gryte og senk varmen. Posjer kamskjell i 3 minutter og sil. Del i tykke skiver og miks med hakket koriande og resten av olivenoljen. La marinere i romtemperatur i 10 min.
  3. Bruk en sushirullematte eller et rent kjøkkenhåndkle og legg 1 noriark, den blanke siden ned, på matten. Forsiktig spre ut risen i et jevnt lag på ca 1,5 cm, men la det være igjen 2 cm tomt noriark på langsiden bort fra deg. Spre kamskjell, koriander og arugula, over risen og sprinkle med noe av marinaden. Krydre med salt og pepper og rull sammen ved hjelp av matten. Gjenta med resten av ingrediensene.
  4. Sett i kjøleskap til det skal serveres. Skjær rullene i stykker på 3 cm og server med en miks av grønn sitronolje og soyasaus. Det smaker nydelig med grønn te til.

 

Oppskrift på spennende retter med kvalitetsolivenolje fra Oliviers & Co.

© FOTO: O&Co

4. LAMMEKJØTTBOLLER MED KIRSEBÆRBALSAMICO

(4 personer)

  • 400 gram malt lammekjøtt
  • 200 gram karbonadedeig
  • 1 skive loff, smuldret
  • 1 egg
  • 1/4 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 – 1 ts salt
  • Nykvernet pepper
  • 2 ss Balsamico med Kirsebær O&CO

Slik gjør du:

  1. Bland kjøttdeig, egg og loff i en bolle. Tilsett muskat, salt og pepper og rør godt.
  2. Rull passe store kjøttboller og brun dem i stekepanne med O&CO olivenolje til steking. La dem ettersteke på svak varme. De kan også ettersteke i ildfast form i ovnen.
  3. Mot slutten av steketiden har du balsamico over kjøttbollene og rister lett i pannen slik at alle lammebollene blir dekket.

Server til gode rotgrønnsaker. Gjerne søtpotetstappe!

Tips: Lammeboller passer kjempegodt til et tapasbord! Og Prøv O&CO’s mynteolje til disse lammebollene. Nydelig!

Oppskrift på spennende retter med kvalitetsolivenolje fra Oliviers & Co.

© FOTO: O&Co

5. SØTPOTETSTAPPE MED GRAND CRU OLIVENOLJE

(4 personer)

  • 2-3 store søtpoteter
  • 2 ss meierismør
  • Fleur de Sel O&CO
  • Nykvernet pepper
  • 3-4 ss Grand Cru Olivenolje O&CO
  • Hakket kruspersille

Slik gjør du:

  1. Skrell søtpotetene og skjær i terninger. Ha i en gryte og fyll med vann til terningene så vidt er dekket. Kok opp og la det småkoke til søtpotetterningene er møre, ca 10 min.
  2. Hell av vannet, ha oppi smør og sett lokket på til smøret har smeltet. Ha over en klype salt og litt nykvernet pepper, og kjør massen så glatt du ønsker med stavmikser. Smak til med mer salt hvis ønskelig.
  3. Ha søtpotetstappen i en skål og topp den med Grand Cru olivenolje og hakket bladpersille. Server til kylling, fisk, grillmat og mye mer.

Oppskrift på spennende retter med kvalitetsolivenolje fra Oliviers & Co.

© FOTO: O&Co

6. POPCORN MED TRØFFELSALT

(4 personer)

  • Olivenolje til baking og steking O&CO
  • Popcorn
  • Trøffelsalt O&CO

Slik gjør du:

Dekk bunnen av en stor gryte med olivenolje. Laget med olivenolje bør være på nesten 0,5 cm. Skru på platen, ha oppi 1 enkelt popcorn og sett på lokket.

Når det ene popcornet popper, har du oppi så mye popcorn at bunnen blir dekket. Sett på lokket og rist litt på gryta.

Rist jevnlig mens det popper, og når poppingen avtar setter du gryten til side slik at det ikke svir seg i bunnen. Smak til med trøffelsalt.

Bon appétit!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.