Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | COCKTAIL: 17. mai-punsj
4897
post-template-default,single,single-post,postid-4897,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

COCKTAIL: 17. mai-punsj

En festlig og sprudlende drikk på nasjonaldagen: 17.mai-punsj i rødt hvitt og blått!

DRINKER OG COCKTAILS: Oppskrift på 17 mai-punsj

Foto: Marianne de Bourg

Det kan lønne seg både å lage punsjen dagen før og rimme glassene, når gjestene kommer er det da bare å ha i musserende vin eller champagne – og isbiter.

17. mai-punsj

Porsjonen gir ca 2 liter drikke pluss bær, og holder til ca 12 cocktailglass.

Til å pynte glasset:

 

Slik gjør du:

Først kan du lage blått kornblomstsukker til rimmingen av glasset:

Ha Sukrin (eller sukker) og litt tørkede kornblomstblader i en stor morter. Knus blandingen til du får blått sukker. Hvis du ikke har kornblomstsukker, kan du også farge sukker med matfarge. Du kan se her hvordan man farger Sukrin med rød matfarge fra Cacas.

Vask og rens jordbærene og del dem i fire. Ha jordbær, bringebær og blåbær i en stor bolle. Hell i tranebærjuice og vodka/rom.Ha deretter i saften av 1/2 sitron, SukrinMelis (eller melis) og appelsinstevia. (Stevia med appelsinsmak gir et lite hint av appelsin og tilfører både søtt og litt bittert til punsjen, men har du det ikke , kan punsjen lages uten). Sett bollen i kjøleskapet til gjestene kommer. Rett før servering har du i isbiter og heller forsiktig i musserende vin slik at mest mulig bobler beholdes.

Rimming av glass:

Hell det blå sukkeret på en asjett. Skjær en båt av den halve sitronen og gni sitronsaft på utsiden av kanten på glasset mens du holder det opp ned. Hold deretter glasset opp ned i sukkeret slik at det fester seg til den våte kanten. Rist forsiktig av overflødig sukker.

Cocktailglassene Perfection fra Holmegaard koster kr 799 for 6-pk, men du får 6 stk til kr 596 hos RoyalDesign.no

– Dette er et bidrag til  Matbloggsentralens konkurranse 17. mai-mat –

Ha en fin 17. mai!

2 Comments
  • […] en trådløs Braun Multiqick 7 stavmikser trekkes senere i dag. Pinxtos fra Lillians Matblogg. 17.mai-punsj fra Cocktail Chic. Pasjonsfruktostekake fra En Smak. Rødbetesalat med fetaost og valnøtter fra […]

  • Oppskriftsonsdag: Festmat!

    07/05/2014 at 6:01 pm Reply

    […] 17. mai-punsj fra Ingeniørfruen. […]

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits