Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [HAPPY HOUR] Strawberry Daiquiry
1691
post-template-default,single,single-post,postid-1691,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[HAPPY HOUR] Strawberry Daiquiry

Daiquiri er navnet på ulike typer cocktails basert på rom, lime og sukker, og Strawberry Daiquiry er kanskje den mest kjente.

“Daiquiri (spansk: daiquirí) er en klassisk romdrink basert på rom, lime og sukkerlake. Myten forteller at den skal ha blitt til da The Daiquiri Mining Company på Cuba serverte denne drinken til en gruppe viktige forretningsforbindelser. Da de ikke hadde mer å by på enn rom og lime, laget de en cocktail basert på dette sammen med sukker for å balansere limesmaken. Drinken ble en suksess og har vært en av de mest populære drinkene siden.”
Kilde: Wikipedia

Ingeniørfruens gode og enkle drink strawberry daiquiri

Photo: Per Erik Jæger – Drink/styling: Marianne de Bourg

[HAPPY HOUR] Strawberry Daiquiry
 
(1 cocktailglass)
Ingredienser
  • 4 cl rom, hvit
  • 7 jordbær
  • 2 cl limesaft
  • 3 ts melis/Sukrinmelis
  • 4 isbiter
Sånn gjør du
  1. Skjær et snitt i en av jordbærene (til pynt)
  2. Kjør alle de andre ingrediensene i en blender til en litt tynn slush-konsistens.
  3. Server i cocktailglass med en jordbær på kanten av glasset.

Flere daiquiri-ideer:

Avocado Daiquiri: Bytt ut jordbærene med ¼ liten avokado, og 1 limebåt som garnityr i tillegg. Høres supersunn ut. Og – jeg er spent på grønnfargen!

Blueberry Daiquiri: Med blåbær i fryseren, får man et genialt (og kanskje nytt?) bruksområde for disse antioksidantrike bærene. Bytt ut jordbær og isbiter i originaloppskriften med en halv kopp frosne blåbær. Kjør alt i blenderen. Pynt med en limeskive. Blåbær kan være ganske sure, så ha eventuelt i nok en ts melis…

Musikk til festen

Cocktail Hour Vol. 18 Sweet Friday

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Del gjerne på Facebook!

No Comments
  • Elise Cathrin

    10/05/2013 at 9:22 pm Reply

    Nam!! Den er kjempegod med bringebær også :)

    • Marianne de Bourg

      11/05/2013 at 7:17 am Reply

      Ah, det har jeg ikke prøvd, men bringebær er en av favorittbærene mine, så det skal prøves :0). Takk for tips!

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits