Hjem   Om meg   Kontakt
BORDDEKKING: Kreativt 17. mai-bord | Marianne de Bourg
1192
post-template-default,single,single-post,postid-1192,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

BORDDEKKING: Kreativt 17. mai-bord

Her er tips om et mer utradisjonelt bord til den tradisjonsrike dagen. Her glimter både flagg og marsipankaker med sitt fravær, men allikevel er det ingen tvil om hvilken dag det er. Det er 17.mai og Norge i rødt, hvitt og blått!

BORDDEKKING - Kreativit 17. mai-bord i rødt, hvitt og blått

Photo: Per Erik Jæger Styling: Marianne de Bourg

Rødt og blått er farger som alltid fungerer sammen, og her blandet jeg ulike røde og ulike blå nyanser. Resultatet ble et morsomt og annerledes 17.mai-bord. Duken med hvit bunn med fargerike sommerblomster passer godt til et maibord.

BORDDEKKING - Kreativit 17. mai-bord i rødt, hvitt og blått

Photo: Per Erik Jæger Styling: Marianne de Bourg

PÅ KRYSS OG TVERS: Prikket blått og rødt bånd med hvite stikninger er lagt på kryss og tvers over bestikk og serviett. Bomullsbåndene som finnes i flere farger og mønstre er fra Panduro Hobby. 

BORDDEKKING - Kreativit 17. mai-bord i rødt, hvitt og blått

Photo: Per Erik Jæger Styling: Marianne de Bourg

AVKLIPPET POTTEBLOMST: Det kan være en god idé å titte også blant potteplantene når man leter etter blomster til borddekor. Mange potteplanter egner seg til deles opp i én og én blomst og blad. Her klippet jeg av ett blad og en blomst fra en potteplante med Flamingoblomst (Anthurium) fra Plantasjen og la den mellom middagstallerkenen og asjetten på kuverten. 

BORDDEKKING - Kreativit 17. mai-bord i rødt, hvitt og blått

Photo: Per Erik Jæger Styling: Marianne de Bourg

VIMPEL SOM BORDKORT: Cupcakes’ene er farget med matfarge fra Cacas. De ble så fine i rødt, blått og hvitt at de fikk love å pynte kuvertene. Og da passet de utmerket som bordkortholder. Bordkortet er laget av kartong i rødt og blått fra Panduro Hobby. Jeg klippet ut vimpelen i ett stykke og festet den med tape på en grillpinne kjøpt i matvareforretning. Enkelt og dekorativt.

BORDDEKKING - Kreativit 17. mai-bord i rødt, hvitt og blått

Photo: Per Erik Jæger Styling: Marianne de Bourg

KUL KUVERT: Hver kuvert består av like deler servise, mens glassene går i en blanding av rødt og blått, og store og små. Røde keramikktallerkener og kremhvite asjetter er fra Höganäs. Øverst på kuverten har jeg satt bollen ”Taika”, 0,6l i blått fra Iittala. Bak glass Kartio i to farger; rødt og blått. Blå, maskinpressede glass og røde munnblåste glass fra Iittala. 

BORDDEKKING - Kreativit 17. mai-bord i rødt, hvitt og blått

Photo: Per Erik Jæger Styling: Marianne de Bourg

FLAMMENDE RØDT: Her var vi på jakt etter knallrøde blomster og når den med flottest rødfarge satt på en potteplante, ja da ble det pottebplante istedenfor avskårne. Blomster og blader fra planten Flamingoblomst (Anthurium) er satt på duk fra Åhlens i solovaser i to høyder. Vasene er også fra Åhlens. Plantene er fra Plantasjen. 

BORDDEKKING - Kreativit 17. mai-bord i rødt, hvitt og blått

Photo: Per Erik Jæger Styling: Marianne de Bourg

Muffins med dekor i rødt, hvitt og blått. Hvit og rød melisglasur er laget av matfarge fra Cacas og pyntet med biodybamisk tørket Kornblom-blader fra Nordgard Aukrust i Lom. 

Oppskriften på 17.maimuffins får du her.

Hipp hurra for 17.mai!

3 Comments
 • Elise Cathrin

  24/04/2013 at 6:54 am Reply

  Nam! Åh, elsker 17. mai! Ekstra spesiell dag også, dagen jeg møtte kjæresten min :-)

 • Miriam

  24/04/2016 at 5:25 pm Reply

  Flott å se alle de lekre bordene du har dekket så fint. Her er det masse inspirasjon å hente. Jeg lurer på hvor den hvite duken med sommerblomster som du har dekket på med til det kreative 17 mai bordet kommer fra?

  • Marianne

   25/04/2016 at 8:45 am Reply

   Tusen takk for hyggelig ord!

   Duken kommer fra Åhlens, men den er kjøpt for noen år siden, så jeg er usikker på om den er å få tak i nå.

   Litt av ideen med dette bordet var at en blomstrete duk er et kreativt alternativ til ensfargede duker i rødt, hvitt eller blått – og jeg tenker at andre butikker og leverandører også kan ha noe som passer. Indiska pleier jo å ha mye fargerikt, for eksempel.

   – Marianne :0)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.