Hjem   Om meg   Kontakt
[HAPPY HOUR] Planter's Punch | Marianne de Bourg
1705
post-template-default,single,single-post,postid-1705,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[HAPPY HOUR] Planter’s Punch

Fredag! Det er tid for fredagscocktail  og i dag blir det en type punch – eller punsj som vi kaller det på norsk.

 Cocktail Chic via cocktailmarianne_Planter's Punch

Photo: Per Erik Jæger Styling: Marianne de Bourg

Punch finnes i mange varianter, og som regel innholder oppskriften rom, frukt og fruktjuice. Ofte også Grenadine og Angostura bitters, men det er ikke alltid man har det i barskapet…eller på bartralla.

Da kan du heller lage denne enklere varianten.

Planter’s Punch fungerer helt greit med kun ananasjuice og appelsinjuice alene. Drinken er forresten fin å servere fredag ettermiddag før tacoen kommer på bordet litt senere. Fruktjuicen gjør at man får man opp blodsukkeret akkurat nok til å orke å sette i gang med middagen.

Her er oppskriften:

Planter’s Punch

(1 longdrink-glass)

  • 3,5 cl ananasjuice
  • 3,5 cl appelsinjuice
  • 2 cl sitronjuice
  • 2 ts sukker (eller SukrinMelis for en sukkerfri variant)
  • 4,5 cl rom

Sånn gjør du:

Hell alle ingrediensene i shaker fylt med is. Rist godt og sil blandingen i et longdrink-glass fylt med is. Sugerør kan du gjerne ha i, og en kumquat på cocktailpinne er fin garnityr.

Og noen alternativer…:

Florida Skies: Denne varianten tar deg med helt inn i Florida-himmelen ;0): 4 cl hvit rom, 2 cl ananasjuice, 1 cl limejuice. Fyll et longdrinkglass halvfullt med knust is. Hell rom, ananasjuice og limejuice i en shaker, rist lett og sil blandingen over i glasset. Ha en limeskive i til slutt.

Honey Bee: En smak av honning? Prøv denne klassikeren: 4 cl hvit rom, 1 ss sitronjuice, 1 ss honning. Hell rom, honning og sitronjuice i en cocktail shaker halvfull med isbiter. Rist godt og sil blandingen i et cocktailglass.

Musikk til arbe’

Dr. Hook er skikkelig happy go lucky-musikk. Det er sjelden vi husker på å høre på gruppa, men når vi gjør det, blir stemningen garantert bra. Det er mye humor i tekstene, for eksempel i sangene “Everybody’s Makin’ it Big But Me” og “I Got Stoned And I Missed It”.

Og den latteren! Hør bare på begynnelsen av “Cover of the Rolling Stone” ;D

Cocktail Hour Vol. 14 dr. Hook

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.