Hjem   Om meg   Kontakt
Om takknemlighet | Marianne de Bourg
1469
post-template-default,single,single-post,postid-1469,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Om takknemlighet

Har du noen gang tenkt at klærne som er for små betyr at du har nok å spise? Eller at den store haugen med klesvask betyr at du har en familie? De fleste av oss tenker ikke sånn. Vi irriterer oss isteden.

Ingeniørfruen om takknemlighet

© FOTO: Per Erik Jæger

Forskning viser imidlertid at man blir lykkeligere av å være takknemlig, derfor forsøker jeg å skrive en liste over 10 ting jeg er glad for hver morgen. Og tro meg, de dagene jeg gjennomfører dette, blir dagen gjennomgående bedre enn når jeg glemmer det.

Jeg prøver blant annet å være takknemlig for ting som i utgangspunktet irriterer. For eksempel ungenes rot, som faktisk betyr at jeg er så heldig å ha barn. Og mannens hauger med klær på badegulvet, som betyr at jeg er så heldig å ha en mann. Ikke alle har det.

Har du noen gang kjent på følelsen av hvor godt det er å være frisk etter en influensa eller forkjølelse? Hadde det ikke vært deilig å holde på den følelsen? Jeg prøver å gjøre det ved å stadig minne meg selv på at jeg er heldig som er frisk.

Jeg forsøker også å sette pris på selvfølgeligheter og de små tingene i livet – huske at det ved hver eneste lille detalj i livet finnes det noe å være glad for. Når jeg fokuserer på det positive blir i tillegg det negative fraværende. Smart, ikke sant?

Takknemlighet er dessuten den beste medisin mot selvopptatthet. For når du fokuserer på hva du setter pris på hos partneren, jobben eller barna, flyttes fokuset utenfor deg selv og eventuell selvmedlidenhet forsvinner.

Takknemlighet gjør hva vi har til nok for oss. Ifølge statistikk betyr det at du har mat i kjøleskapet, klær på kroppen, tak over hodet og et sted å sove, at du er rikere enn 75% av verdens befolkning. Noe å tenke på.

– Jeg savner tiden da ungene var små, sa min bestemor en gang. Det skulle jeg ønske jeg hadde tenkt på mens jeg satt der midt i bleieskift og våkenetter. At jeg en dag vil sitte der som gammel, kanskje alene, kanskje syk, og savne tiden da ungene var små. Kjenne på takknemligheten midt i kaoset. Jeg kan ikke huske at jeg gjorde det. Men har jeg blitt flinkere til å takke med tiden.

Dagens mantra er: ”Kjære Gud. I dag våknet jeg opp. Jeg er frisk. Jeg er i live. Takk!”

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Del gjerne på Facebook!

.

(Teksten skrevet av Marianne de Bourg har stått på trykk i Drammen NÅ)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.