Hjem   Om meg   Kontakt
Romantisk og sensuelt soverom | Marianne de Bourg
936
post-template-default,single,single-post,postid-936,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Romantisk og sensuelt soverom

Et forførerisk soverom – et boudoir kan man lage ved å bruke elementer som vekker alle sanser; dufter, smaker,  materialer og farger.

Romantisk og sensuelt soverom

Photo: Per Erik Jæger/endeligmandag.no

Det er mange grep som gjør soverommet mer sensuelt. Har du en sexy selskapskjole? Heng den opp på veggen. Stjel et par blomster fra buketten i stuen og sett dem i en liten vase på nattbordet.

Eller fyll en skuff med alt som trengs til en romantisk aften: Duftlys, massasjeoljer, erotisk litteratur og eventuelt sex-leketøy. opp erotisk kunst og fotografier hvor dere ser forelsket ut. Del villig ut kjærlighetserklæringer fra en pakke Love Hearts i nattbordsskuffen.

Til slutt; spray yndlingsparfymen i rommet og ta med et par glass rødvin inn før soveromsdøren lukkes. Da er det klart for en kveld med høy nytelsesfaktor.

TEKSTUR

Romantisk og sensuelt soverom

Photo: Per Erik Jæger/endeligmandag.no

(På sengeteppet i fløyel fra HM Home ligger bakerst silkepute fra HM Home, saueskinnspute fra Kremmerhuset. Foran ligger en strutsefjærpute fra HM Home, en brun pelspute fra Kremmerhuset og en mønstret pute fra Indiska. Strutsefjærboaen er fra Søstrene Grene og saueskinnet fra Ullkilden. Lakkskoene er mine. Skjermbrettet er fra Ellos og lysekronen fra IKEA.)

Ulike teksturer er vakkert, synes jeg. Her brukte vi sanselige materialer som silke, skinn, fløyel, fjær, pels og lakk – det føles sensuelt og sexy. Romantikk behøver nemlig ikke bety blonder og småblomstret. La heller materialer med en eksklusiv følelse og røff tekstur skape stemning. Som skinn og pels, som gir assosiasjoner til kropp og bar hud, eller silke og fløyel som føles deilige mot huden. Jeg elsker i hvert fall disse materialene. Fargene også forresten!

BERØRING

Romantisk og sensuelt soverom

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

Vekk sansene med berøring. Med massasjeoljer og -kremer, kalde isbiter og varm olje. Eller kanskje en fjær som vekker sansene…? Ved massasje og berøring danner kroppen lykkehormoner og stresshormonet kortisol minker. Det er altså ingen unnskyldning for å la være…

Massasjeoljen ”Sensual massage oil” fra Body Shop inneholder eksotiske ingrediensene ylang ylang, kukuiolje og eterisk vaniljeolje som fremmer fysisk nærhet og sensualitet. Massasjelys ”Shunga” fra Erotica inneholder økologiske planteoljer med duft av vanilje. Lyset skal brenne i 20 minutter før den varme oljen helles over partneren for en sensuell massasje. Kan anbefales! Massasjestaven i tre er fra Body Shop.

LYS

Photo: Per Erik Jæger/endeligmandag.no

(Undertøyet er fra Lindex, brettet fra Indiska og skoene er gamle.)

Sats på flammer. Levende lys skaper stemning og gir huden en vakker glød. Sex behøver verken å foregå i stummende mørke, eller utøves under blendende taklamper, som er det romantiske soverommets absolutte fy-fy.

Flombelysning gjør at man bokstavelig talt føler seg naken og eksponert, mens dempet, levende lys føles intimt og demper hudens ujevnheter. Og en eneste lyskilde kan være nok, øyet venner seg fort til den dempede belysningen.

SYMBOLER

Romantisk og sensuelt soverom

Photo: Per Erik Jæger/endeligmandag.no

(Bollene er fra Raun).

Bruk symbolenes kraft. Røde roser og gjenstander plassert i par er symboler for kjærlighet, og hjertet da, som kanskje det ultimate symbolet for kjærlighet i vår kultur.

I den kinesiske innredningsfilosofien Feng Shui symboliserer gjenstander i par kjærlighet og parforhold, man skal derfor alltid sette ting i par på soverommet.

Jeg syne det er fint å legge gjenstander i boller, her har jeg lagt ting som symboliserer kjærlighet på et fat, i en bolle eller på et tablå.

Tips: Lag en collage med bilder av dere sammen.

VISUELT

Romantisk og sensuelt soverom

Photo: Per Erik Jæger/endeligmandag.no

(Undertøyet er fra Lindex, speil fra IKEA. Boken om Kama Sutra er gammel)

Noe å hvile blikket på…sensuelt undertøy, sexy kjoler, erotiske bøker, speil og lakksko er godteri for øyet og kan virke pirrende. Flytt de erotiske romanene og bøker om begjær og sensualitet fra bokhyllen i stuen til soverommet.

Erotikk behøver ikke være vulgært, men kan være smakfullt, se bare på denne Kama Sutra-boken som med vakre tegninger. Å henge opp sexy undertøy eller en nattkjole på veggen, synes jeg også er et bra tips. Hjemme har vi knagger på soveromsveggen hvor det alltid henger en kjole eller to.

Tenk også på at et speil kan være et sexy innslag på soverommet, det behøver jo ikke plasseres i taket…

FARGER

Romantisk og sensuelt soverom

Photo: Per Erik Jæger/endeligmandag.no

(Puten bak på stolen er fra Palma)

Varme farger forfører! Rødt, rosa, aprikos, lilla og hudtoner er gode farger som fremmer sensualiteten. Ikke bare gir rødt assosiasjoner til hjerte og røde lepper, men fargene i den varme delen av fargeskalaen gir en vakker glød til huden. Blått, som vanligvis er anbefalt til soverom, kan gi hudtonen et blålig skjær, særlig vinterblek hud. Den samme effekten har kalde grønne og turkise nyanser.

Det sies også at varme farger øker temperaturen i rommet, det er vel i så fall ingen ulempe…? Det kan være nok med røde nyanser på noen tekstiler, det er ikke nødvendig å male veggene røde!

DUFT

Romantisk og sensuelt soverom

Photo: Per Erik Jæger/endeligmandag.no

(Her er duftlys ”Spa Wisdom Morocco” fra Body Shop plassert på et fat sammen med en buddha fra Søstrene Grene. Parfymen ”Love” fra The Body Shop, røkelse fra Kremmerhuset og en svakt duftende rose)

Forfør med duft! Først og fremst med et enkelt grep være rent sengetøy i et nylig luftet soverom. Det er deilig det! Duft kan også tilføres ved hjelp av duftlys, aromaterapi, røkelse, massasjeolje eller duftende blomster. En lett spray av en sexy parfyme kan også sette fart på stemningen. Duften av vanilje, rose, ylang ylang skal faktisk øke både lyst og sensualitet. Det samme skal eteriske oljene neroli og patchouli.

SMAK

Romantisk og sensuelt soverom

Photo: Per Erik Jæger/endeligmandag.no

(Lysestaken er fra Kid, kjærlighetsteen fra Kremmerhuset og brettet fra Skagerak/Hødnebø).

Pirr smakssansen med erotisk mat og drikke: champagne, jordbær, sjokolade og rødvin. Også disse smakene for å øke lysten: Kardemomme (skal øke lysten hos kvinner), ingefær (skal øke blodsirkulasjon og dermed evnen), mens sterke krydder som chili og kajenne skal øke sexlysten.

Mat kan også virke erotisk på grunn av konsistensen, tenk bare på fløyelsmyk sjokolademousse..mmm. Og den kan inneholde saftighet som i jordbær. Jeg liker også tanken på å ta med et par glass rødvin på sengen, også en hverdagskveld. Eller å starte søndagen med champagne og jordbær på sengen.

[Ta gjerne også en titt på boudoir-boardet mitt på Pinterest]

Peace and love
Marianne

9 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.