Hjem   Om meg   Kontakt
Forføreriske sjokoladetrøfler | Marianne de Bourg
781
post-template-default,single,single-post,postid-781,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Forføreriske sjokoladetrøfler

Visste du at ordet afrodisiaka kommer fra Afrodite, kjærlighetens gudinne i gresk mytologi? Og at sjokolade har vært ansett som afrodisiaka i flere hundre år?

I følge forskning.no har sjokolade den vidunderlige egenskapen at den påvirker lystsenteret i hjernen positivt. Kakaobønnene inneholder det man kaller “The Love Drug” – fenyletylamin som for oss til å føle tilfredshet, og gjør at puls og blodtrykk øker.

Kakao er sunt også [Les mer om kakao]. Ved sjokoladespising får du dessuten i deg stoffet anandamid som gir en avstressende reaksjon og du kan oppleve lykkefølelse. Ikke dårlig!

Mange helt alminnelige krydder virker også positivt på kjærlighetslivet. Vanilje, kanel, kardemomme, ingefær, anis og muskat har lenge vært ansett som lystfremmende midler da de enten øker lysten, kroppsvarmen, blodsirkulasjonen og pulsen eller evnen…

I tillegg til disse vidunderlige egenskapene, er dette smaker som passer perfekt til sjokolade.

Og nå tenker jeg at du er klar for å lage noe av sjokolade og krydder du også…? Det ble i alle fall jeg, så jeg laget sjokoladekuler tilsatt kanel som skal øke lysten. Og vanilje og anis, som også skal ha stimulerende egenskaper.

Her er mitt forslag til kjærlighetsmat på Valentinsdagen; en standard trøffeloppskrift for anledningen tilsatt lystfremmende krydder:

Oppskrift på sjokoladetrøfler - forføreriske Valentine-sjokolader

Foto: Per Erik Jæger

Oppskriften holder nok til 4 personer som dessert/lørdagsgodt, eller til to romantiske kvelder med kjæresten…

Forføreriske sjokoladetrøfler
 
Ingredienser
 • 300 g mørk sjokolade
 • 1,5 dl kremfløte
 • 1 ts vaniljepulver
 • ½ ts kanel
 • En klype malt anis
 • Kakaopulver
Sånn gjør du
 1. Varm opp fløten og ta kjelen bort fra varmen så snart den har kokt opp.
 2. Bryt sjokoladen i biter og rør sakte inn i fløten til sjokoladen har smeltet. Ha i vaniljepulver og krydder til slutt.
 3. Avkjøl i kjøleskap til massen er fast nok til å kunne rulles til kuler, ca 1-3 timer, eller om du har tålmodighet - natten over.
 4. Ta en toppet teskje med sjokolademasse og trill raskt ut til en kule og rull den deretter i kakaopulver. Hvis massen blir for varm og myk til å trilles ut, setter du den bare inn i kjøleskapet en liten stund til.
 5. Kulene settes gjerne kjølig litt før de skal spises.

Hvis det blir noen igjen, oppbevares disse i romtemperatur eller fryser.

Og du. Lag gjerne sjokoladekulene med noen av de andre krydderne også, kardemomme for eksempel.

Så er det bare å nyte!

Marianne :)

6 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits