Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | [HAPPY HOUR] Tennessee Toddy
233
post-template-default,single,single-post,postid-233,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive,er-recipe

[HAPPY HOUR] Tennessee Toddy

Denne drinken med whiskey, honning og sitron serveres varm og den varmer kropp og sjel, bokstavelig talt.

Den kan også fint brukes mot forskjølelse.

DRINKER OG COCKTAILS: Oppskrift på Tennesse Toddy. Photo: Per Erik Jæger/endeligmandag.no

© FOTO: Per Erik Jæger

[HAPPY HOUR] Tennessee Toddy
 
(1 kopp eller glass som tåler varme)
Ingredienser
  • 4 cl Jack Daniel's
  • 1 ss honning
  • 1 kanelstang
  • Sitron
  • Kokende vann
Sånn gjør du
  1. Kok opp vann med honning og kanelstang.
  2. Hell over i et kurs og bland inn Jack Daniel's eller en annen whisky.
  3. Skjær en skive av sitronen.
  4. Pynt med sitron og kanelstang.

Du kan også lage den slik:

Varm opp vann i en vannkoker. Skjær en halv skive av en sitron. Ha honning i en kopp eller et glass som tåler varme. Hell vannet over honningen og rør. Når vannet ikke lenger er kokvarmt, ikke over 78,3 grader i følge ingeniørmannen min – og honningen har løst seg opp, ha i kanelstangen, en halv sitronskive og Jack Daniel’s.

Og her er en kald variant med akasiehonning:

Cool Tennessee
(1 whiskeyglass)

4 cl Jack Daniel’s
1 ss akasiehonning
1 liten klype kanel
Sitron
Is

Gjør sånn:

Del sitronen i to, skjær en skive av den skvis litt sitron oppi glasset. Ha i whiskey i glasset, rør ut honning i væsken, fyll opp med isbiter og ha i kanel og sitronskive. Honningen var litt vanskelig å røre ut, men god ble den.

Og enda en variant:

Cool Tennesse #2
(1 lowballglass/whiskyglass)

4 cl whisky
1 ts kokosblomstsukker (du kan bruke rårørsukker, Sukrin Gold eller din favorittsøtning)
1 liten klype kanel
Sitronskive
Is

Gjør sånn:

Ha sukker og whisky i et lowballglass. Vi hadde igjen en liten pose med kokosblomstsukker og brukte dette, men du kan godt bruke rårørsukker – eller selvfølgelig en eller annen form for sukkererstatning. Sukrin Gold tror jeg også vil passe perfekt i denne drinken. Rårørsukker eller kokosblomstsukker vil gi en liten ekstra smak av karamell, som er godt i denne cocktailen, men løp for all del ikke ut for å kjøpe svindyrt sukker bare for en ts til denne cocktailen.

Ha i en bitte liten klype kanel og her er det er veldig lite som skal til, kanelsmaken kan fort bli for intens.

Rør og fyll deretter glasset med isbiter og pynt med en sitronskive på toppen. Denne cocktailen kunne nok også med fordel fått en liten skvis sitron i tillegg til sitronskiven.

Kanelsmaken kompletterer whiskey-smaken. Den forsterker røksmaken, så denne cocktailen ble en höjdare. Ja, dersom du liker whiskey altså. Men, da burde du prøve! Cocktailen er sterk, den inneholder jo bare whiskey og is, så det var greit når isen fikk smeltet litt. Noen ganger er det greit å jukse litt…

Bon appetit!

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Del gjerne på Facebook!

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.