Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Eple- og tranebærchutney
9447
post-template-default,single,single-post,postid-9447,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive,er-recipe

Eple- og tranebærchutney

Chutney er sursøtt tilbehør til stekt kjøtt og sterk mat. Samtidig er den et lekkert følge til ostefatet – prøv den til ost og nøtter!

Oppskrift på eplechutney

Foto: Per Erik Jæger

Denne søte og sterke chutneyen passer spesielt godt sammen med Brie og valnøtter.

[MAT] Eple- og tranebærchutney
 
(Ca 5 dl)
Ingredienser
  • 5 middels store epler
  • ½ rødløk
  • 1 finhakket frisk chili (kan utelates)
  • 1 ts finrevet fersk ingefær
  • 5 stk tørkede aprikoser
  • Saft og revet skall av en appelsin
  • 100 g tranebær (1 pk)
  • 1 dl eplesidereddik
  • 6 ss lønnesirup
  • 1 ts allehånde
  • 2 krm nykvernet sort pepper
  • 1 krm kanel
Sånn gjør du
  1. Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær i små biter.
  2. Skrell og grovhakk løk.
  3. Fjern frøene fra chilien og hakk den i små biter. Dersom du ønsker en utpreget søt chutney kan eventuelt chilien utelates.
  4. Skrell og riv ingefær.
  5. Hakk aprikosene i småbiter.
  6. Riv skallet av appelsinen og press ut saften.
  7. Ha alle ingrediensene i en kjele. Kok opp.
  8. La alt koke på svak varme uten lokk i 45-60 minutter til væsken har kokt inn og chutneyen er passe tykk.
  9. Hell over på varme, godt rengjorte glass.

Avkjølt chutney oppbevares i kjøleskapet. Porsjonen rekker både til en kjøttmiddag og kveldens ostefat.

Bon appetit!

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.